
Mämmi-tiramisu on mahtava suomalais-italialainen fuusiojälkkäri, jossa mämmin maanläheinen maku kohtaa tiramisun täyteläisen pehmeyden ja kahvin aromit.
Mämmi-tiramisun voi tehdä etukäteen jääkaappiin vetäytymään (maku paranee ajan kanssa!).
Mämmi-tiramisu
Ainekset (4–6 annosta):
Kerrosrakenteeseen:
- n. 200 g savoiardikeksejä (ladyfingers) tai piparkakkuja (jouluna)
- 2 dl vahvaa kahvia (esim. espresso), jäähtyneenä
- 2 rkl konjakkia, amarettoa tai esim. kermalikööriä (voi jättää pois tai korvata mehulla)
Täytteeseen:
- 250 g mascarpone-juustoa
- 2 dl vispikermaa
- 2–3 rkl sokeria tai tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1–1,5 dl mämmiä
Pinnalle:
- Kaakaojauhetta
- (Suklaarouhetta tai marjoja koristeeksi)
Valmistusohje:
- Valmista kahvi ja sekoita joukkoon halutessasi likööri tai konjakki. Anna jäähtyä.
- Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone, sokerit ja mämmi. Sekoita varovasti tasaiseksi, mutta kuohkeaksi täytteeksi.
- Kokoa jälkiruoka:
- Kasta keksit nopeasti kahviseokseen (älä liota liikaa, ne pehmenevät).
- Lado kerros keksejä vuokaan tai tarjoilulasiin.
- Levitä päälle mascarpone-mämmitäytettä.
- Toista kerroksia 1–2 kertaa, lopeta täytekerrokseen.
- Peitä ja laita jääkaappiin vetäytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
- Ennen tarjoilua: Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Halutessasi lisää koristeeksi esim. raastettua suklaata, paahdettuja pähkinöitä tai tuoreita marjoja.
Vinkkejä:
- Jos kaipaat lisää makeutta, voit valuttaa mämmin joukkoon vähän siirappia.
- Kokeile myös appelsiininkuorta tai kanelia mausteeksi!