Mämmi-tiramisu on mahtava suomalais-italialainen fuusiojälkkäri, jossa mämmin maanläheinen maku kohtaa tiramisun täyteläisen pehmeyden ja kahvin aromit.

Mämmi-tiramisun voi tehdä etukäteen jääkaappiin vetäytymään (maku paranee ajan kanssa!).

Mämmi-tiramisu

Ainekset (4–6 annosta):

Kerrosrakenteeseen:

  • n. 200 g savoiardikeksejä (ladyfingers) tai piparkakkuja (jouluna)
  • 2 dl vahvaa kahvia (esim. espresso), jäähtyneenä
  • 2 rkl konjakkia, amarettoa tai esim. kermalikööriä (voi jättää pois tai korvata mehulla)

Täytteeseen:

  • 250 g mascarpone-juustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 2–3 rkl sokeria tai tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1–1,5 dl mämmiä

Pinnalle:

  • Kaakaojauhetta
  • (Suklaarouhetta tai marjoja koristeeksi)

Valmistusohje:

  1. Valmista kahvi ja sekoita joukkoon halutessasi likööri tai konjakki. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone, sokerit ja mämmi. Sekoita varovasti tasaiseksi, mutta kuohkeaksi täytteeksi.
  3. Kokoa jälkiruoka:
    • Kasta keksit nopeasti kahviseokseen (älä liota liikaa, ne pehmenevät).
    • Lado kerros keksejä vuokaan tai tarjoilulasiin.
    • Levitä päälle mascarpone-mämmitäytettä.
    • Toista kerroksia 1–2 kertaa, lopeta täytekerrokseen.
  4. Peitä ja laita jääkaappiin vetäytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
  5. Ennen tarjoilua: Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Halutessasi lisää koristeeksi esim. raastettua suklaata, paahdettuja pähkinöitä tai tuoreita marjoja.

Vinkkejä:

  • Jos kaipaat lisää makeutta, voit valuttaa mämmin joukkoon vähän siirappia.
  • Kokeile myös appelsiininkuorta tai kanelia mausteeksi!