Tässä herkullinen resepti kreikkalaisiin lihapulliin, jotka sopivat loistavasti pääsiäispöytään.

Lampaanliha on selvä Pääsiäisen merkki. Se sopii hyvin yhteen yrttien, valkosipulin, sitruunan ja mintun kanssa – ja se loistaa pääsiäispöydässä esimerkiksi paistina, padassa tai kreikkalaisina lihapullina.

Katso alta miten kreikkalaiset lihapullat valmistetaan!

Keftedes eli kreikkalaiset lihapullat

Ainekset:

  • 500 g lampaanjauhelihaa (tai naudan ja lampaan sekoitus)
  • 1 pieni sipuli, hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1 dl tuoretta lehtipersiljaa, silputtuna
  • 0,5 dl tuoretta minttua, silputtuna
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja tai tuoretta murennettua leipää
  • 0,5 dl maitoa tai vettä (kostuttamaan leivän)
  • (Halutessasi 50 g fetajuustoa murustettuna taikinaan)

Paistamiseen:

  • Öljyä paistamiseen tai uunissa paisto 200°C

Ohje:

  1. Sekoita maito ja korppujauho/leipämurut kulhossa, anna turvota 5–10 min.
  2. Lisää kaikki ainekset (myös liha, yrtit ja mausteet) kulhoon.
  3. Sekoita käsin tai haarukalla tasaiseksi taikinaksi.
  4. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 30 min (maut tasaantuvat).
  5. Pyöritä pieniä lihapullia (noin saksanpähkinän kokoisia).
  6. Paista pannulla öljyssä, kunnes pinta on kauniin ruskea ja sisus kypsä. Tai paista uunissa 200 °C noin 20 minuuttia.

Tarjoiluvinkki:

  • Tarjoa minttuhyytelön, tzatzikin, kermaperunoiden ja kreikkalaisen salaatin kanssa.
  • Koristele tuoreella mintulla tai persiljalla.

Katso tästä miten valmistat itse minttuhyytelön!