
Tässä herkullinen resepti kreikkalaisiin lihapulliin, jotka sopivat loistavasti pääsiäispöytään.
Lampaanliha on selvä Pääsiäisen merkki. Se sopii hyvin yhteen yrttien, valkosipulin, sitruunan ja mintun kanssa – ja se loistaa pääsiäispöydässä esimerkiksi paistina, padassa tai kreikkalaisina lihapullina.
Katso alta miten kreikkalaiset lihapullat valmistetaan!
Keftedes eli kreikkalaiset lihapullat
Ainekset:
- 500 g lampaanjauhelihaa (tai naudan ja lampaan sekoitus)
- 1 pieni sipuli, hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 1 dl tuoretta lehtipersiljaa, silputtuna
- 0,5 dl tuoretta minttua, silputtuna
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
- 1 kananmuna
- 1 dl korppujauhoja tai tuoretta murennettua leipää
- 0,5 dl maitoa tai vettä (kostuttamaan leivän)
- (Halutessasi 50 g fetajuustoa murustettuna taikinaan)
Paistamiseen:
- Öljyä paistamiseen tai uunissa paisto 200°C
Ohje:
- Sekoita maito ja korppujauho/leipämurut kulhossa, anna turvota 5–10 min.
- Lisää kaikki ainekset (myös liha, yrtit ja mausteet) kulhoon.
- Sekoita käsin tai haarukalla tasaiseksi taikinaksi.
- Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 30 min (maut tasaantuvat).
- Pyöritä pieniä lihapullia (noin saksanpähkinän kokoisia).
- Paista pannulla öljyssä, kunnes pinta on kauniin ruskea ja sisus kypsä. Tai paista uunissa 200 °C noin 20 minuuttia.
Tarjoiluvinkki:
- Tarjoa minttuhyytelön, tzatzikin, kermaperunoiden ja kreikkalaisen salaatin kanssa.
- Koristele tuoreella mintulla tai persiljalla.