Tiesitkö, että mustikkapiirakan voi valmistaa kätevästi myös airfryerissa?

Koko Suomi leipoo -ohjelman voittaja Liisa Westerbergin laatima resepti on helppo.

Liisa nähtiin MTV:n Huomenta Suomessa, jossa hän valmisti kyseisen mustikkapiirakan.

Kuva: pxhere.com

Lue myös:

Airfryerilla valmistettu mustikkapiirakka

Pohja

  • 75 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa

Täyte

  • 1 pss paistonkestävää vaniljakreemiä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl kevytmaitoa
  • 200 g mustikoita
  • 1 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

  1. Vuoraa noin 18 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
  3. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma jauhoihin ja kääntele jauhoseos voivaahtoon. Painele pohja esivalmisteltuun vuokaan, käytä tarvittaessa pieni määrä jauhoa apuna, ettei taikina tartu sormiin.
  4. Mittaa vaniljakreemijauhe, vanilja ja maito kulhoon. Vatkaa noin minuutti ja kaada taikina pohjan päälle. 
  5. Sekoita mustikat ja perunajauho ja ripottele mustikat vaniljakreemin päälle.
  6. Nosta piirakka airfryeriin ja paista 160 ℃:ssa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys (keskustaan tulee hieman vielä tutista). Jäähdytä kylmäksi, jotta piirakan rakenne asettuu.

    Vinkki! Piitakan voi myös paistaa uunissa, 175 asteessa noin 40 minuutin ajan.
    Uunissa paistaessa piirakan voi tehdä myös leveämpään piirakkavuokaan, jolloin siitä tulee hieman matalampi.

Resepti: Liisa Westerberg/ Dr. Oetker