Riisipuuroa tulee syötyä joulun alla ja sen aikana – jos kaipaat vaihtelua, voit kokeilla tätä reseptiä.

Riisivanukas on hieman makeampaa kuin tavallinen riisipuuro ja siksi hieman kirpakka kirsikkakastike sopii sen kyytikaveriksi kuin nakutettu.

Riisivanukas ja kirsikkakastike – resepti

Ainekset

Riisivanukas
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 l täysmaitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • Ripaus suolaa
Kirsikkakastike
  • 250 g kirsikoita (tuoreita tai pakastettuja)
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kanelitanko tai ripaus jauhettua kanelia
  • (Lisäksi: 1–2 rkl kirsikkalikööriä, jos haluat juhlavamman version)

Ohjeet

Riisivanukas
  1. Huuhtele puuroriisi kylmällä vedellä.
  2. Laita maito ja ripaus suolaa kattilaan, ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes se alkaa höyrytä (ei kiehua).
  3. Lisää riisi maidon joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä noin 40–50 minuuttia, kunnes riisi on kypsää ja puuro sakeutunut.
  4. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja kaneli joukkoon.
  5. Jäähdytä riisivanukas ja tarjoile kylmänä tai huoneenlämpöisenä.
Kirsikkakastike
  1. Laita kirsikat, vesi, sokeri ja kanelitanko kattilaan. Kuumenna, kunnes seos alkaa kiehua.
  2. Anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia, kunnes kirsikat pehmenevät. Poista kanelitanko.
  3. Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään kylmää vettä ja lisää kattilaan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Keitä kastiketta, kunnes se paksuuntuu.
  4. Lisää vaniljasokeri ja halutessasi kirsikkalikööri. Sekoita ja jäähdytä.

Tarjoilu

  • Annostele riisivanukasta kulhoihin tai laseihin.
  • Kaada kirsikkakastiketta päälle.
  • Koristele esimerkiksi mantelilastuilla, suklaarouheella tai tuoreilla kirsikoilla.

Tämä jälkiruoka on täydellinen yhdistelmä makeaa ja mausteista!