
Karitsapiirakka on maultaan unikki ja sopivan mieto, jotta se maistuu kaikenlaisille herkuttelijoille.
Piirakkaa on mukava tarjoilla vieraille, sillä se säilyy kätevästi jääkaapissa ja on helppo uudelleenlämmittää uunissa tai mikrossa. Piirakoista voi valmistaa myös lihaisempia versioita, jotka kelpaavat jopa päivälliseksi.
Ota Iltalehdessä julkaistu piirakkaresepti talteen tai kokeile sitä vaikkapa heti pääsiäisen kunniaksi. Resepti on alunperin keittiömestari Risto Mikkolan käsialaa.
Karitsapiirakka
Pohja:
- 50 voita
- 1 prk (150 g) crème fraîchea
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
Täyte:
- 15 g voita
- 400 g lampaan jauhelihaa
- 1 sipuli hakkeena
- 4 valkosipulinkynttä viipaleina
- 1 rkl rosmariinia hienonnettuna
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl rouhittua mustapippuria
- 150 g kivettömiä kalamata-oliiveja
- 100 g fetaa murskattuna
- 12 kirsikkatomaattia viipaleina
- 3 dl kuohukermaa
- 3 kananmunaa
Valmistus:
- Sekoita pehmeä voi ja crème fraîche. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina piirasvuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle.
- Ruskista jauheliha kevyesti voissa. Lisää hienonnettu sipuli ja viipaloidut valkosipulinkynnet. Mausta. Lisää joukkoon kirsikkatomaattiviipaleet, oliivit ja fetamurut. Levitä täyte piirakkapohjalle.
- Sekoita kerma ja kananmunat keskenään. Kaada vuokaan.
- Kypsennä 200 asteessa 30 minuutin ajan.
Lähde: Iltalehti