Valmista jouluinen glögijäätelö piparicrunchilla.

Tämä jälkiruoka on helppo ja nopea valmistaa, mutta tuo silti juhlan tuntua pöytään. Glögin ja piparin yhdistelmä antaa jäätelölle jouluisen twistin, ja kinuskikastike kruunaa kokonaisuuden.

Ainekset (4 annosta)

Jäätelö ja piparit:

  • 500 ml glögin makuista jäätelöä (valmis tai kotitekoinen) Vinkki: Jos et löydä glögijäätelöä, mausta vaniljajäätelö glögitiivisteellä (noin 3–4 rkl, sekoitettuna pehmennettyyn jäätelöön).
  • 10 piparkakkua (murskattuna)
  • 1 dl kinuskikastiketta (valinnainen)

Koristeluun:

  • Kermavaahtoa
  • Appelsiininkuoriraastetta tai granaattiomenan siemeniä (valinnainen)

Valmistus

1. Valmista glögijäätelö:

  • Jos käytät valmista jäätelöä, anna sen pehmetä hieman huoneenlämmössä, jotta sen päälle on helppo lisätä täytteitä.
  • Jos maustat vaniljajäätelön, sekoita pehmennettyyn jäätelöön glögitiiviste tasaisesti. Pakasta uudelleen, kunnes koostumus on kiinteä.

2. Tee piparicrunch:

  • Murskaa piparkakut käsin tai esimerkiksi kaulimen avulla. Murut saavat olla hieman epätasaisia, jotta niissä on tekstuuria.

3. Kokoa annokset:

  • Laita kulhoon tai annosmaljaan jäätelöpalloja.
  • Ripottele päälle runsaasti piparimurua.
  • Halutessasi valuta annoksen päälle kinuskikastiketta.
  • Viimeistele kermavaahdolla ja halutessasi appelsiininkuoriraasteella tai granaattiomenan siemenillä.
  • Tarjoile heti.

Jaa resepti ystävillesi ja läheisillesi, joiden kanssa vietät joulun juhlapyhiä!