Suomalaiset rakastavat kahvia ja siksi kannattaakin opetella valmistamaan siitä mahdollisimman hyvää.
Joskus kahvin maku ei kuitenkaan vastaa odotuksia – tähän voi olla monia syitä.
Keitetyn kahvin makuun vaikuttaa niin kahvilaatu, keittotyyli kuin laitteen puhtaus – pidä siis näistä huoli, kun keität pannullisen.
IS:n mukaan on olemassa eräs toinen makuun vaikuttava tekijä, jota moni ei tiedä – nimittäin suodatinpussi. Kahviasiantuntija Roosa Jalonen kertoi IS:lle, että suodatinpussi tulisi huuhdella vedellä ennen käyttöä.
– Kastelen aina suodatinpussin. Varsinkin paperinväriset ruskeat suodatinpussit kannattaa huuhdella, Jalonen vinkkasi Ilta-Sanomille.
Jalosen mukaan huuhtelematon suodatinpussi tuo kahviin paperisen maun. Kyseessä on siis helppo tapa parantaa kahvin makua ilman suurta lisävaivaa tai kustannuksia.
Kastelu auttaa suodatinpussia tarttumaan suodattimen reunoille kunnolla. Tämän ansiosta suodatinpussin reunat eivät käänny sisäänpäin ja vesi valuu kahviin, eikä pussista ohi, IS kertoo.
Näin suodatinpussin reunat eivät käänny sisäänpäin ja vesi valuu kahviin, eikä ohi pussista.
Lähde: IS.fi