Kaipaatko vaihtelua? Kokeile mämmijuustokakkua!

Mämmijuustokakku

Perinteinen suomalainen pääsiäisherkku mämmi saa uuden elämän tässä samettisessa juustokakussa. Täydellinen jälkiruoka pääsiäispöytään tai keväiseen kahvihetkeen.

Ainekset

Pohja:

  • 200 g digestive-keksejä (tai muita kaurakeksejä)
  • 75 g voita

Täyte:

  • 200 g mämmiä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • 200 ml vispikermaa
  • 1 dl sokeria (maun mukaan)
  • 1 tl vaniljasokeria tai tilkka vaniljauutetta
  • 3 liivatelehteä (tai noin 1½ tl liivatejauhetta)
  • 2 rkl vettä (liivatteen sulattamiseen)

Koristeluun (valinnainen):

  • Lisää mämmiä, kermavaahtoa tai suklaalastuja

Ohjeet

  1. Valmista pohja
    Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele seos irtopohjavuoan (halkaisija n. 20–22 cm) pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Täyte
    • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5–10 minuutiksi.
    • Vatkaa kulhossa yhteen tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja mämmi.
    • Vaahdota kerma erikseen ja sekoita mämmi-juustoseokseen varovasti.
    • Kuumenna 2 rkl vettä ja liuota pehmenneet liivatelehdet siihen (purista liika vesi pois). Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana, hyvin sekoittaen.
    • Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  3. Hyydytä
    Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
  4. Koristele
    Lisää päälle halutessasi mämmiä, kermavaahtoa tai vaikkapa suklaalastuja juuri ennen tarjoilua.

Vinkkejä

  • Voit käyttää liivatteen sijaan agar-agaria, jos haluat tehdä kasvisversion.
  • Säädä sokerin määrää oman makusi ja käyttämäsi mämmin makeuden mukaan.
  • Kakun voi valmistaa hyvin jo edellisenä päivänä – se vain paranee hyytyessään!