
Kaipaatko vaihtelua? Kokeile mämmijuustokakkua!
Mämmijuustokakku
Perinteinen suomalainen pääsiäisherkku mämmi saa uuden elämän tässä samettisessa juustokakussa. Täydellinen jälkiruoka pääsiäispöytään tai keväiseen kahvihetkeen.
Ainekset
Pohja:
- 200 g digestive-keksejä (tai muita kaurakeksejä)
- 75 g voita
Täyte:
- 200 g mämmiä
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
- 200 ml vispikermaa
- 1 dl sokeria (maun mukaan)
- 1 tl vaniljasokeria tai tilkka vaniljauutetta
- 3 liivatelehteä (tai noin 1½ tl liivatejauhetta)
- 2 rkl vettä (liivatteen sulattamiseen)
Koristeluun (valinnainen):
- Lisää mämmiä, kermavaahtoa tai suklaalastuja
Ohjeet
- Valmista pohja
Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele seos irtopohjavuoan (halkaisija n. 20–22 cm) pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan. - Täyte
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5–10 minuutiksi.
- Vatkaa kulhossa yhteen tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja mämmi.
- Vaahdota kerma erikseen ja sekoita mämmi-juustoseokseen varovasti.
- Kuumenna 2 rkl vettä ja liuota pehmenneet liivatelehdet siihen (purista liika vesi pois). Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana, hyvin sekoittaen.
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
- Hyydytä
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli. - Koristele
Lisää päälle halutessasi mämmiä, kermavaahtoa tai vaikkapa suklaalastuja juuri ennen tarjoilua.
Vinkkejä
- Voit käyttää liivatteen sijaan agar-agaria, jos haluat tehdä kasvisversion.
- Säädä sokerin määrää oman makusi ja käyttämäsi mämmin makeuden mukaan.
- Kakun voi valmistaa hyvin jo edellisenä päivänä – se vain paranee hyytyessään!