Inkiväärin raikas ja persoonallinen maku painii omassa sarjassaan.

Inkivääri on kasvi, jonka juurta käytetään monissa ruoissa ja juomissa sen maun ja terveysvaikutusten vuoksi.

Inkivääriä voi syödä raaka tai kypsennettynä ja sen lisääminen ruoan sekaan tapahtuu yleensä raastamalla tai pilkkomalla se pienempiin osiin.

Vinkki: inkivääri kannattaa kuoria lusikan avulla – kuori irtoaa helposti, kun sitä raaputtaa lusikan reunaa vasten!

Kuva: pxhere.com

Kokosimme alapuolelle muutamia inkiväärin tunnettuja terveysvaikutuksia:

  1. Anti-inflammatoriset ominaisuudet: Inkivääri sisältää bioaktiivisia yhdisteitä, kuten gingerolia, joka lievittää tulehdusta.
  2. Pahoinvoinnin ja oksentelun lievitys: Inkiväärillä on pitkään ollut maine pahoinvoinnin ja oksentelun lievittäjänä, erityisesti raskauspahoinvoinnissa ja matkapahoinvoinnissa.
  3. Ruoansulatuksen tukeminen: Inkivääri voi auttaa parantamaan ruoansulatusta edistämällä ruoansulatusnesteiden eritystä ja suoliston toimintaa.
  4. Kipulääkkeenä: Inkivääri saattaa tarjota lievitystä kipuun, ja sitä on perinteisesti käytetty esimerkiksi nivelkipujen ja lihaskipujen hoidossa.
  5. Verensokerin hallinta: Joissain tutkimuksissa on viitteitä siitä, että inkivääri voi auttaa hallitsemaan verensokeritasoja, mikä voi olla hyödyllistä diabeteksen ehkäisyssä ja hoidossa.
  6. Sydämen terveys: Inkiväärin antioksidanttiset ja tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet voivat tukea sydämen terveyttä alentamalla tulehdusta ja ehkäisemällä sydän- ja verisuonitauteja.
  7. Immuunijärjestelmän tukeminen: Inkivääri voi auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää sen antioksidanttisten yhdisteiden vuoksi.

On kuitenkin tärkeää huomata, että vaikka inkiväärillä on monia mahdollisia terveysvaikutuksia, se ei ole korvaus lääketieteelliselle hoidolle, ja yksilöiden reaktiot voivat vaihdella. Jos sinulla on terveyteen liittyviä huolenaiheita tai kroonisia sairauksia, on suositeltavaa keskustella lääkärin kanssa ennen kuin lisäät inkivääriä ruokavalioosi suurina määrinä tai otat sitä lisäravinteiden muodossa.

Jaa uutinen Facebookissa, jotta ystäväsi muistavat syödä inkivääriä.