Sienet antavat lihapullille mehevyyttä ja umamia.
Innokkaimmat sienestäjät saattavat pohtia mihin kaikkeen kerättyjä sieniä voi käyttää – käytännössä vaikka mihin!
Monet arkiruoat, kuten laatikko- ja pataruoat saavat ihanaa makua sienistä. Sienet, kuten kantarelli, ovat herkullisia myös sellaisenaan voissa paistettuna.

Sienilihapullat
(n. 4 annosta)
Ainekset:
- 400 g jauhelihaa (sika-nauta tai pelkkä nauta)
- 200 g sieniä (suppilovahveroita, herkkutatteja, mustatorvisieniä tai kantarelleja)
- 1 sipuli
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl maitoa tai kermaa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl kuivattua timjamia tai persiljaa
Valmistus:
- Silppua sienet ja sipuli hienoksi.
- Kuullota pannulla ilman rasvaa ensin sieniä, kunnes neste haihtuu. Lisää sitten sipuli ja pieni nokare voita. Paista, kunnes sipuli on pehmeä ja sienet saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä.
- Sekoita korppujauhot ja maito/kerma, odota muutama minuutti.
- Lisää jauheliha, muna, mausteet ja lopuksi sieni-sipuliseos. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa liikaa.
- Muotoile pyöryköiksi ja paista pannulla voissa/öljyssä kauniin ruskeiksi. Voit halutessasi kypsentää loppuun 200 °C uunissa noin 10 minuutin ajan.
Tarjoiluvinkkejä:
- Lisukkeeksi perunamuusia ja puolukkahilloa.
- Kastikkeen voit valmistaa pannulle jääneestä paistoliemestä ja kermasta.
Vinkkaa resepti tutuillesi, jotka rakastavat sienestystä!