Amerikanitalialainen makaronilaatikko eli ziti valmistuu yhdessä vuoassa.

Reilusti ricottaa, tomaattikastiketta ja muutama muu aines – tätä helpompaa ja herkullisempaa ateriaa on vaikea keksiä.

Amerikanitalialainen klassikkoruoka hurmaa helppoudellaan sekä maullaan.

Valmistusaika: noin 40 min, aktiivista noin 5–10 min

  • noin 8 dl (noin 350 g) putkipastaa, esim. penne tai ziti
  • tilkka öljyä
  • noin 400 g valmista tomaattikastiketta, esim. arrabiata
  • 1 ½ dl vettä
  • 150 g pekonia, suikaleina
  • 200–250 g ricottaa
  • 125 g mozzarellaa
  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele tilava uunivuoka tilkalla öljyä.
  3. Kumoa pastat vuokaan ja kaada päälle tomaattikastike sekä vesi kastikepurkin kautta huljutellen, jotta saat purkista kaiken kastikkeen käyttöön. Sekoita.
  4. Lisää pastan joukkoon pekonisuikaleet sekä ricotta ja sekoita hyvin.
  5. Revi mozzarella pieniksi paloiksi ja asettele tasaisesti pastan päälle. Pyyhkäise vuoan reunat puhtaiksi esim. talouspaperilla. Nosta vuoka uuniin keskitasoa hieman alemmaksi ja paista noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Nosta uunista ja anna vetäytyä hetken. Tarjoa esim. basilikalla viimeisteltynä ja vihreän salaatin kanssa.

Vinkki! Eikö kaupasta löydy ricottaa tai haluat laktoosittoman version? Voit korvata ricottan samalla määrällä rasvaista raejuustoa. Soseuta raejuusto sauvasekoittimella tasaiseksi, mutta hieman rakeiseksi ja lisää ruokaan.

Lähde: IS / Ruokala