Kotimaisen ruoan suosimisella on useita hyötyjä, sekä yksilölle että yhteiskunnalle.

Ostamalla kotimaista ruokaa, kuluttaja tekee palveluksen sekä itselleen, että yhteiskunnalle. Kotimaisen ruoan ostaminen vaikuttaa muun muassa lähialueen työpaikkoihin ja lisäksi se on ympäristöystävällisempi valinta.

Antibiootit lihassa

Suomessa tuotettu liha sisältää huomattavasti vähemmän antibiootteja kuin ulkomainen liha. Antibioottien liiallinen käyttö voi johtaa superbakteerien kehittymiseen. Tällaiset pöpöt ovat jo nyt suuri uhka koko ihmiskunnalle.

Hinta vaikuttaa ostopäätökseen

Samalla on tosin surullista todeta, että usein Brasiliasta tai Uudesta-Seelannista asti lennätetty lihapala on edullisempi kuin lähitilalta tuleva tuote.

Sama pätee myös Norjassa tuotettuun loheen, jonka haittavaikutuksista olemme uutisoineet aikaisemmin.

Kuva: Wikipedia Commons

Lue alapuolelta miksi jokaisen suomalaisen tulisi valita kotimainen tuote.

  1. Tuoreus ja laatu: Kotimainen ruoka usein saapuu pöytään nopeammin kuin ulkomaiset vaihtoehdot, mikä tarkoittaa tuoreempaa ja usein laadukkaampaa ruokaa. Tuoreus vaikuttaa paitsi makuun myös ravintoarvoihin.
  2. Tukeminen paikallisia tuottajia: Ostoillaan kotimaisesta ruoasta tuet paikallisia maanviljelijöitä ja tuottajia. Tämä auttaa ylläpitämään paikallista taloutta ja työllisyyttä.
  3. Ympäristöystävällisyys: Kotimaisen ruoan kuljetusmatkat ovat yleensä lyhyempiä kuin ulkomaisen ruoan, mikä vähentää hiilijalanjälkeä ja ympäristövaikutuksia.
  4. Turvallisuus ja laatustandardit: Kotimaista ruokaa tuotetaan yleensä tiukkojen laatu- ja turvallisuusstandardien alaisena, mikä antaa kuluttajalle luottamusta ostamiinsa tuotteisiin.
  5. Kulttuurinen merkitys: Kotimainen ruoka on usein osa kansallista identiteettiä ja perinnettä. Sen suosiminen voi auttaa ylläpitämään perinteitä ja kulttuurisia arvoja.
  6. Huoltovarmuus: Riippuvuus ulkomaisesta ruoasta voi tehdä maasta haavoittuvaisen ulkoisille markkinaheilahteluille ja häiriöille. Kotimaisen ruoan suosiminen voi vähentää tätä riippuvuutta ja lisätä maan itsenäisyyttä huoltovarmuuden suhteen.

Jaa uutinen ja autat suomalaisia maanviljelijöitä ja karjatilallisia!