Kuivatut kuusenkerkät ovat monipuolinen luonnontuote, joita voi hyödyntää ruoanlaitossa.

Kuivatut kuusenkerkät säilyttävät hyvin tuoreiden kerkkien aromin ja ravintoaineet. Niissä on miellyttävä havumainen ja hieman sitruksinen maku. Mitä pienempänä keräät kuusenkerkät, sen parempi!

Tässä erilaisia käyttötapoja kuivatuilla kuusenkerkille.

50018635646 a7b08ec659 c
Kuva: Flickr.com

Kuusenkerkkä mausteseos:

  1. Murskaa kuusenkerkät hienoksi tehosekoittimella tai morttelilla.
  2. Lisää jauhettujen kuusenkerkkien sekaan suolaa, pippuria ja muita valitsemiasi yrttejä
  3. Lisää maustetta kala- ja riistaruokiin – voit kokeilla rohkeasti myös muita yhdistelmiä.
800px Kuusenkerkka 161550337
Kuva: Wikipedia Commons

Miksi kuusenkerkkiä kannattaa syödä?

Terveydelliset vaikutukset:

  1. Runsas C-vitamiinipitoisuus: Kuusenkerkissä on korkea C-vitamiinipitoisuus, mikä tekee siitä erinomaisen lisän immuunijärjestelmän tukemiseen ja vilustumisen torjuntaan.
  2. Antioksidantit: Kuusenkerkkä sisältää antioksidantteja, kuten flavonoideja ja fenolisia yhdisteitä, jotka voivat auttaa neutraloimaan vapaiden radikaalien vaikutuksia elimistössä ja edistää tämän myötä terveyttä.
  3. Tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet: Joidenkin tutkimusten mukaan kuusenkerkillä on tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia.