Herkullisten sitrushedelmien kausi on nyt täydessä vauhdissa. Oletko jo ehtinyt poimia ostoskoriisi appelsiineja tai veriappelsiineja?

Kun talvi tuo mukanaan kylmyyttä ja tuiverrusta, ruokakaupan hedelmähylly tarjoaa piristystä arkeen. Erilaiset sitrushedelmät, kuten appelsiinit ja veriappelsiinit, ovat juuri nyt parhaimmillaan.

Nämä kauden vitamiinipitoiset herkut maistuvat erinomaisesti sellaisenaan, mutta niitä voi hyödyntää myös esimerkiksi salaateissa, mehuissa, smoothieissa tai erilaisissa jälkiruoissa.

Veriappelsiinien suosio kasvaa

Makeiden veriappelsiinien kausi alkaa tammikuussa ja jatkuu maaliskuuhun saakka, ja moni herkkusuu odottaa sitä innolla.

Veriappelsiinien suosio on kasvanut Suomessa huimasti viime vuosina.

Veriappelsiini on ollut varsinainen somehitti viimeiset pari vuotta. Veriappelsiini ei paljon enää esittelyjä kaipaa! Sitä voisi kutsua “hedelmien parsaksi”, sillä sen sesonkia odottavat kaikki ruoan ystävät, Satokausikalenteri hehkutti muutama vuosi sitten.

Makeat Tarocco-lajikkeet

K-ryhmän mukaan veriappelsiinit ovat parhaimmillaan helmikuussa, kun makeat tarocco-lajikkeen hedelmät saapuvat kauppoihin. Asiantuntijat ylistävät tarocco-veriappelsiinia sen maun ja terveellisyyden vuoksi maailman parhaaksi appelsiiniksi.

Veriappelsiinien väriloisto tulee niiden sisältämistä antioksidanteista, samoista yhdisteistä, jotka antavat värin myös monille marjoille. Antosyaaneiksi kutsutuilla antioksidanteilla on havaittu olevan lukuisia terveyshyötyjä, kuten muillakin antioksidanteilla.

Tarocco-veriappelsiineissa on poikkeuksellisen korkea C-vitamiinipitoisuus, minkä ansiosta ne sopivat erinomaisesti esimerkiksi tuoremehuksi aamupalalle.

Suomessa myydään myös moro-veriappelsiinia, joka on maultaan taroccoa hapokkaampi mutta silti herkullinen vaihtoehto.

Lähde: MTV