Milloin viimeksi söit porkkanan kuorineen vai kuulutko siihen koulukuntaan, joka tekee niin aina?

Multaista ja likaista porkkanaa ei kannata alkaa popsimaan sellaisenaan, mutta moni päätyy kuorimaan porkkanan, vaikka se olisi täysin puhdas. Jälkimmäisessä ei ole mitään järkeä, sillä porkkanan kuoren tuntumassa piilee erityisen paljon vitamiineja ja kivennäisaineita.

Listasimme tähän artikkeliin neljä parasta syytä jättää porkkana kuorimatta.

Porkkanat ja naatit

Kuoren alla on paljon ravinteita.

Porkkanan uloin kerros sisältää erityisen paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten C-vitamiinia, kaliumia ja polyfenoleja (antioksidantteja). Kuoriminen poistaa siis turhaan osan näistä.

Kuoriminen vähentää makua.

Kuorettomasta porkkanasta tulee usein miedompi. Kuori tuo hieman maanläheistä, aromikasta makua, joka korostuu etenkin uunissa tai pannulla paistettaessa.

Turhaa työtä

Ellet sitten erityisesti rakasta kuoria porkkanoita, niin kevyt harjaus juuresharjalla ja kylmä vesi riittävät poistamaan mahdolliset maa-ainekset ja epäpuhtaudet.

Ekologisuus ja hävikin vähentäminen.

Kuorimattomien juuresten käyttö vähentää ruokahävikkiä.

    Kuoritko sinä porkkanat vai syötkö ne kuorineen? Itse olen jo pidemmän aikaa syönyt ne kuorineen.

    LUE MYÖS: Linnan juhlat 2025: Yle teki poikkeuksellisen päätöksen (Cinemania.fi)