Joidenkin kasvisten ja vihannesten kuoriminen on turhaa ja jopa järjetöntä.
Moni heittää tietämättään vihannesten ja hedelmien ravinteikkaimman osan pois kuorien mukana.
Ravinteiden haaskaamisen lisäksi myös rahaa menee hukkaan, kun syömäkelpoisia ruokia lentää pois.
Näitä kasviksia ei kannata kuoria
Muun muassa perunat, omenat ja lukuisat juurekset kannattaa syödä kuorineen.
Jos kuitenkin kuorit perunat perunamuusia varten niin voit valmistaa perunan kuorista herkullisia sipsejä. Muista pestä ja harjata perunat, jotta lika ja multa eivät jää sipsien mausteeksi.
Lisäksi kukkakaalin, parsakaalin ja keräkaalin kannat sekä lehdet kannattaa hyödyntää.
Jätä kotimaiset omenat kuorimatta
Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto ry julkaisi tiedotteen, jossa se kertoi kotimaisten omenoiden säilyvän kuukausia ilman minkäänlaisia kemikaaleja.
– Omenat suljetaan moduuleihin, joista poistetaan happi lähes täysin. Tämä tarkoittaa, että omenan hengitys, ja sen myötä vanheneminen hidastuu, melkein pysähtyy, liitto kertoo.
– Tästä syystä kotimaisen hedelmän voi aina turvallisesti syödä kuorineen. Ja se onkin kuorimatta paras.
Lähde: MTV / Makuja