
New York Postin julkaisemasta tutkimuksesta käy ilmi, että mango voi auttaa vähentämään tyypin 2 diabeteksen riskiä.
Uusi tutkimus osoittaa, että päivittäinen mangon syöminen voi parantaa insuliiniherkkyyttä ja alentaa insuliinitasoja ylipainoisilla tai lihavilla aikuisilla, joilla on kroonista matala-asteista tulehdusta. Noin 165 grammaa mangoa päivässä riittää!
Tutkimuksessa 48 aikuista jaettiin kahteen ryhmään: toinen ryhmä söi mangoa, toinen kaloreiltaan vastaavaa jälkiruokaa. Neljän viikon jälkeen mangoryhmässä havaittiin merkittäviä parannuksia insuliiniherkkyydessä ja insuliinitasoissa, kun taas vertailuryhmällä ei tapahtunut muutosta. Lisäksi mangoryhmän paino pysyi vakaana, kun taas vertailuryhmässä havaittiin lievää painonnousua.

Vaikka mangot sisältävät luonnollisia sokereita, tutkimus osoittaa, etteivät ne aiheuta painonnousua – päinvastoin, niillä saattaa olla suotuisia vaikutuksia verensokerin säätelyyn ja tulehdustilojen hillitsemiseen.
Mangot tarjoavat myös muita terveyshyötyjä: ne sisältävät runsaasti kuitua, vitamiineja (A, C, E), kaliumia ja antioksidantteja, jotka tukevat sydänterveyttä, immuunijärjestelmää ja hidastavat soluvaurioita.
Lähde: nypost.com