Kukaan ei voi vastustaa mehevää sahramikakkua toscakuorrutuksella.
Voi tekee kakusta mehevän, ja se säilyy hyvänä useita päiviä. Keltainen, pehmeä kakku saa päälleen runsaan, karamellimaisen pähkinäkuorrutuksen, jossa pekaanipähkinät ja pistaasit tuovat sekä rakennetta että syvyyttä makuun.
Kakun maku vain paranee ajan myötä, joten se sopii erinomaisesti leivottavaksi jo etukäteen.
Sahramikakku toscakuorrutuksella
Ainekset
Kakku
- 1 pussi sahramia (1/2 g)
- 2,5 dl hienosokeria
- 200 g voita
- 2 munaa
- 1,5 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja (240 g)
- 2 tl leivinjauhetta
Toscakuorrutus
- 0,75 dl pekaanipähkinöitä
- 0,75 dl pistaasipähkinöitä
- 100 g voita
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl kidesokeria
- 4 rkl hunajaa
Valmistusohjeet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Murskaa sahrami morttelissa 1 tl:n kanssa sokeria. Sulata voi. Sekoita sahramisokeri joukkoon.
- Vatkaa munat ja loppu sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon voi ja maito.
- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja kääntele taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.
- Toscakuorrutus: Hienonna pähkinät karkeasti. Sekoita voi, kerma, sokeri ja hunaja kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi, laske lämpöä ja anna kiehua, kunnes seos saa kevyen kullanruskean värin.
- Kaada seos pähkinöiden päälle ja sekoita. Levitä toscaseos kakun päälle. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin. Anna kakun jäähtyä ritilällä.
Nauti!











