Näin saat jauhelihakastikkeesta vieläkin maukkaampaa – ruotsalainen ruokatoimittaja paljastaa oman vinkkinsä.

Jauhelihakastike on monen arjen klassikko, ja sitä tehdään eri maissa hieman eri tavoin. Suomessa kastike valmistetaan usein ruskean kastikkeen pohjalta tai italialaistyyppisenä tomaattiversiona.

Ruotsalaisen Expressenin Allt om Mat -sivuston ruokatoimittaja Gunilla von Heland muistuttaa, että pienillä nikseillä tästä tutusta ruoasta saa huomattavasti paremman.

jauheliha

Ruskista, älä keitä

Moni tekee sen virheen, että antaa jauhelihan lähinnä kiehua omassa nesteessään. Hyvä maku syntyy kuitenkin ruskistamisesta. Käytä kuumaa pannua ja tilkka öljyä, jotta liha saa kauniin värin ja syvemmän maun. Jos pannu on liian viileä, lihasta irtoava neste tekee lopputuloksesta harmaata ja vaisun makuista.

Anna kastikkeen kypsyä ajan kanssa

Tomaattipohjainen jauhelihakastike hyötyy erityisesti pitkästä hauduttamisesta. Nopea 20 minuutin kypsennys riittää, mutta jos aikaa on, parin tunnin hauduttaminen tekee kastikkeesta täyteläisemmän ja pyöristää maut.

Sekoita pasta ja kastike yhteen

Jos tarjoat kastikkeen heti, yhdistä se pastan kanssa jo kattilassa tai pannulla. Näin pasta imee makuja, eikä jää kuivaksi lisukkeeksi. Samalla jokainen suupala sisältää sekä pastaa että kastiketta, mikä tekee annoksesta tasapainoisemman ja herkullisemman.

LUE MYÖS: Kasvaako pihallasi marjapensas? Tee tämä ja saat suuremman sadon ensi vuonna (Marjastaja.fi)