Huomenta Suomessa aikaisemmin keväällä vieraillut Hanna Himanka vinkkasi ihanan alkupalareseptin.
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleipiä voi syödä alkupalaksi tai tarjoilla lisukkeena esimerkiksi varhaisperunoiden ja kalaruokien kanssa.
Löydät alapuolelta ainekset ja valmistusohjeet.
Ainekset
- 4 leipäviipaletta tai 8 patonkiviipaletta
- 1–2 raparperinvartta
- paketti pekonia
- 150 g pehmeää vuohenjuustoa
- 150 g turkkilaista jugurttia
- 1 tl juoksevaa hunajaa
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- Yhden sitruunan kuoriraaste
Valmistusohje
- Leikkaa saksilla pekoni pieneksi ja paista pannulla rapeaksi. Kaada ylimääräinen rasva pois ja lisää n.2,5 dl kuutioitua raparperia ja paista muutama minuutti.
- Uuni toimii myös, siinä tapauksessa tee näin:
- Leikkaa raparperinvarret ohueksi, kieputa pekoni raparperin ympärille ja nostele ne leivinpaperilla suojatulle pellille.
- Paahda 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia ja käännä kylkeä, paahda vielä toinen mokoma ja pitäisi olla valmista. Nosta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu siihen pekoni pysyy rapeana.
- Valmista vuohenjuustovaahto. Mittaa kulhoon vuohenjuusto, jugurtti, hunaja, suola ja mustapippuri sekä sitruunan kuoriraaste. Vispaa kunnes seos on kuohkeaa ja tasaista.
- Paahda leipiä paahtimessa, levitä päälle kuohkea vuohenjuusto ja nostele pekoniin kierretyt raparperit leipien ylle.
- Viimeistele sitruunankuoriraasteella ja syötävillä kukilla.
Lähde: MTV / Makuja
Jaa resepti ystävillesi, jotka pitävät vuohenjuustosta!