Huomenta Suomessa aikaisemmin keväällä vieraillut Hanna Himanka vinkkasi ihanan alkupalareseptin.

Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleipiä voi syödä alkupalaksi tai tarjoilla lisukkeena esimerkiksi varhaisperunoiden ja kalaruokien kanssa.

Löydät alapuolelta ainekset ja valmistusohjeet.

April 22 Rhubarb
Kuva: Wikipedia Commons

Ainekset

  • 4 leipäviipaletta tai 8 patonkiviipaletta
  • 1–2 raparperinvartta
  • paketti pekonia
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 150 g turkkilaista jugurttia
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • Yhden sitruunan kuoriraaste

Valmistusohje

  1. Leikkaa saksilla pekoni pieneksi ja paista pannulla rapeaksi. Kaada ylimääräinen rasva pois ja lisää n.2,5 dl kuutioitua raparperia ja paista muutama minuutti. 
  2. Uuni toimii myös, siinä tapauksessa tee näin:
  3. Leikkaa raparperinvarret ohueksi, kieputa pekoni raparperin ympärille ja nostele ne leivinpaperilla suojatulle pellille. 
  4. Paahda 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia ja käännä kylkeä, paahda vielä toinen mokoma ja pitäisi olla valmista. Nosta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu siihen pekoni pysyy rapeana. 
  5. Valmista vuohenjuustovaahto. Mittaa kulhoon vuohenjuusto, jugurtti, hunaja, suola ja mustapippuri sekä sitruunan kuoriraaste. Vispaa kunnes seos on kuohkeaa ja tasaista. 
  6. Paahda leipiä paahtimessa, levitä päälle kuohkea vuohenjuusto ja nostele pekoniin kierretyt raparperit leipien ylle. 
  7. Viimeistele sitruunankuoriraasteella ja syötävillä kukilla.

Lähde: MTV / Makuja

Jaa resepti ystävillesi, jotka pitävät vuohenjuustosta!