Tässä herkullinen ja kesäinen mansikka-halloumisalaatti – täydellinen lämminpäivän lounas tai lisuke grilliruoan kylkeen.

Kesän raikkain salaatti yhdistää makeat mansikat ja suolaisen halloumin.

Mansikka-halloumisalaatti

Ainekset:

  • 200 g halloumia
  • 250 g tuoreita mansikoita
  • 100 g salaattisekoitusta (esim. rucola, pinaatti, frisee)
  • ½ punasipuli ohuina renkaina
  • 1/2 kurkku
  • 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
  • Tuoretta basilikaa tai minttua koristeeksi

Kastike:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamicoa tai sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
2715062403 43fa78d42a c
Kuva: Flickr.com

Valmistusohje:

  1. Valmistele ainekset:
    Viipaloi mansikat ja kurkku. Leikkaa halloumi ohuiksi siivuiksi.
  2. Paista halloumi:
    Kuumenna paistinpannu ja paista halloumit, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean pinnan.
  3. Valmista kastike:
    Sekoita oliiviöljy, balsamico/sitruunamehu ja hunaja keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kokoa salaatti:
    Asettele salaattipohja laakealle vadille. Lisää päälle mansikat, kurkku, punasipuli ja lämpimät halloumit. Ripottele siemenet ja yrtit pinnalle.
  5. Viimeistele kastikkeella ja tarjoile heti!

Vinkki:

Voit lisätä joukkoon avokadoa, vesimelonia tai esimerkiksi grillattuja parsoja. Jos kaipaat ruokaisuutta, lisää keitettyä kvinoaa tai couscousia.