
Tässä herkullinen ja kesäinen mansikka-halloumisalaatti – täydellinen lämminpäivän lounas tai lisuke grilliruoan kylkeen.
Kesän raikkain salaatti yhdistää makeat mansikat ja suolaisen halloumin.
Mansikka-halloumisalaatti
Ainekset:
- 200 g halloumia
- 250 g tuoreita mansikoita
- 100 g salaattisekoitusta (esim. rucola, pinaatti, frisee)
- ½ punasipuli ohuina renkaina
- 1/2 kurkku
- 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- Tuoretta basilikaa tai minttua koristeeksi
Kastike:
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamicoa tai sitruunamehua
- 1 tl hunajaa
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje:
- Valmistele ainekset:
Viipaloi mansikat ja kurkku. Leikkaa halloumi ohuiksi siivuiksi. - Paista halloumi:
Kuumenna paistinpannu ja paista halloumit, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean pinnan. - Valmista kastike:
Sekoita oliiviöljy, balsamico/sitruunamehu ja hunaja keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. - Kokoa salaatti:
Asettele salaattipohja laakealle vadille. Lisää päälle mansikat, kurkku, punasipuli ja lämpimät halloumit. Ripottele siemenet ja yrtit pinnalle. - Viimeistele kastikkeella ja tarjoile heti!
Vinkki:
Voit lisätä joukkoon avokadoa, vesimelonia tai esimerkiksi grillattuja parsoja. Jos kaipaat ruokaisuutta, lisää keitettyä kvinoaa tai couscousia.