Kaprikset tuovat rosolliin kaivattua suolaisuutta ja syvyyttä.

Perinteinen rosolli on suomalaisen joulupöydän kulmakivi, mutta viime vuosina perinteisen reseptin tilalla on alettu alettu kokeilla uusia versioita. Yksi selkeästi esiin noussut muutos on kapristen lisääminen rosolliin.

Kerromme alla miksi kapriksia kannattaa lisätä mukaan rosolliin.

Kinkkua ja rosollia
Kuva: Wikipedia Commons

Happo leikkaa makeutta
Rosollin keskeiset raaka-aineet: punajuuri, porkkana ja usein omena, tekevät siitä luontaisesti makean. Kaprikset tuovat kokonaisuuteen terävää happamuutta ja suolaisuutta, joka leikkaa makeutta ja tekee mausta tasapainoisemman. Lopputulos on selvästi raikkaampi.

Umamia
Kaprikset sisältävät runsaasti luonnollista umamia. Tämä tekee rosollista täyteläisemmän.

Lisää makua ja tekstuuria
Hienonnetut kaprikset tuovat salaattiin pieniä pirskahduksia. Ne rikkovat rosollin pehmeää rakennetta ja tekevät syömisestä mielenkiintoisempaa.

Yhteensopivuus modernien kastikkeiden kanssa
Nykyisin rosollia tarjoillaan yhä useammin sinappi-, sitrus- tai etikkapohjaisten kastikkeiden kanssa. Kaprikset toimivat näiden kanssa luontevasti.

Oletko testannut rosollia kapriksilla? Vinkkaa resepti tutuillesi!

LUE MYÖS: Minulle ei joulukinkku maistu ilman tätä salaattia (Marjastaja.fi)