Perinteinen gazpacho saa makean vivahteen vesimelonista.

Delish ruokasivuston keitto maistuu kesältä ja valmistuu ilman kypsennystä. Kylmä keitto on mainio alkupala ja saa siitä halutessaan täyttävän lounaankin.

– Jos kesällä olisi maku, niin se muistuttaisi todennäköisesti paljon tätä keittoa, Delish ruokasivuston toimittaja toteaa ja jatkaa:

– Vesimeloni antaa perinteiselle gazpacholle ihanan makeuden, josta en saa tarpeekseni. Tämä keitto on täyttävä ja raikastava.

Vesimeloni-gazpacho (n. 4 annosta)

Ainekset:

  • 1 keskikokoinen kurkku, kuorittu ja siemenet poistettu
  • ½ punaista paprikaa hienonnettuna, (ilman kuorta ja siemeniä)
  • n. 500 g tomaatteja, kannat poistettu ja karkeasti pilkottuna
  • n. 500 g vesimelonia, kuorittu ja karkeasti pilkottuna
  • 60 ml (n. 4 rkl) extra-neitsytoliiviöljyä + lisää viimeistelyyn
  • 1 rkl + 1 tl sherryviinietikkaa (tai maun mukaan)
  • 1–2 rkl hienonnettua jalapeñoa (tai muuta mietoa chiliä)
  • 3 rkl salottisipulia, hienonnettuna (jaettuna kahteen osaan)
  • Sormisuolaa tai muuta laadukasta suolaa
  • Tuoretta mustapippuria myllystä
  • Tuoretta basilikaa ja korianteria silputtuna
  • Paahdettua leipää tarjoiluun

Valmistusohje:

  1. Hienonna neljäsosa kurkusta pieniksi kuutioiksi ja laita sivuun koristelua varten.
  2. Pilko loput kurkusta karkeasti ja laita tehosekoittimeen.
  3. Lisää paprika, tomaatit, vesimeloni, oliiviöljy, sherryviinietikka, jalapeño ja 2 rkl salottisipulia.
  4. Mausta ripauksella suolaa ja muutamalla kierroksella mustapippuria.
  5. Soseuta haluamaasi koostumukseen – voit jättää hieman rakennetta tai tehdä täysin sileäksi.
  6. Maista ja säädä makua lisäämällä tarvittaessa suolaa, pippuria, etikkaa tai oliiviöljyä.
  7. Laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai mielellään yön yli maustumaan.

Tarjoilu:

Jaa gazpacho kulhoihin. Lisää pinnalle:

  • Loput kurkkukuutiot
  • Loput salottisipulista
  • Tuoreita yrttejä
  • Loraus oliiviöljyä
  • Tarjoile rapean paahdetun leivän kanssa.

Resepti: Delish.com