Perinteinen gazpacho saa makean vivahteen vesimelonista.
Delish ruokasivuston keitto maistuu kesältä ja valmistuu ilman kypsennystä. Kylmä keitto on mainio alkupala ja saa siitä halutessaan täyttävän lounaankin.
– Jos kesällä olisi maku, niin se muistuttaisi todennäköisesti paljon tätä keittoa, Delish ruokasivuston toimittaja toteaa ja jatkaa:
– Vesimeloni antaa perinteiselle gazpacholle ihanan makeuden, josta en saa tarpeekseni. Tämä keitto on täyttävä ja raikastava.
Vesimeloni-gazpacho (n. 4 annosta)
Ainekset:
- 1 keskikokoinen kurkku, kuorittu ja siemenet poistettu
- ½ punaista paprikaa hienonnettuna, (ilman kuorta ja siemeniä)
- n. 500 g tomaatteja, kannat poistettu ja karkeasti pilkottuna
- n. 500 g vesimelonia, kuorittu ja karkeasti pilkottuna
- 60 ml (n. 4 rkl) extra-neitsytoliiviöljyä + lisää viimeistelyyn
- 1 rkl + 1 tl sherryviinietikkaa (tai maun mukaan)
- 1–2 rkl hienonnettua jalapeñoa (tai muuta mietoa chiliä)
- 3 rkl salottisipulia, hienonnettuna (jaettuna kahteen osaan)
- Sormisuolaa tai muuta laadukasta suolaa
- Tuoretta mustapippuria myllystä
- Tuoretta basilikaa ja korianteria silputtuna
- Paahdettua leipää tarjoiluun
Valmistusohje:
- Hienonna neljäsosa kurkusta pieniksi kuutioiksi ja laita sivuun koristelua varten.
- Pilko loput kurkusta karkeasti ja laita tehosekoittimeen.
- Lisää paprika, tomaatit, vesimeloni, oliiviöljy, sherryviinietikka, jalapeño ja 2 rkl salottisipulia.
- Mausta ripauksella suolaa ja muutamalla kierroksella mustapippuria.
- Soseuta haluamaasi koostumukseen – voit jättää hieman rakennetta tai tehdä täysin sileäksi.
- Maista ja säädä makua lisäämällä tarvittaessa suolaa, pippuria, etikkaa tai oliiviöljyä.
- Laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai mielellään yön yli maustumaan.
Tarjoilu:
Jaa gazpacho kulhoihin. Lisää pinnalle:
- Loput kurkkukuutiot
- Loput salottisipulista
- Tuoreita yrttejä
- Loraus oliiviöljyä
- Tarjoile rapean paahdetun leivän kanssa.
Resepti: Delish.com