Valmista raikas ja värikäs alkupala kesäpöytään!

Vesimeloni-carpaccio on helppo ja herkullinen tapa hyödyntää vesimelonia uudella tavalla. Yhdistelmä makeaa vesimelonia, suolaista fetaa, punasipulia ja paahdettuja siemeniä tuo lautaselle raikkautta, rapeutta ja täyteläisyyttä.

Vinkki: Käytä juustohöylää saadaksesi ohuita viipaleita – kikka toimii loistavasti!⁠

Vesimeloni-carpaccio

(2 annosta):

  • 0,5 vesimelonia
  • 100 g fetajuustoa
  • 0,5 punasipulia
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa ja mustapippuria
  • 0,5 dl pinjansiemeniä
  • 0,5 dl kurpitsansiemeniä
  • Muutama mintunlehti

Valmistus:

  1. Leikkaa kuori pois vesimelonista ja tee siitä melonista kuution muotoinen, jotta hedelmäliha asettuu tasaisesti leikkuulaudalle. (Näet alapuolelle lisätystä videosta miten, jos et ole täysin varma)
  2. Höylää juustohöylällä ohuita siivuja ja asettele ne tarjoilulautaselle. Lisää päälle ohuiksi viipaloitua punasipulia, murennettua fetajuustoa ja mintunlehtiä. Paahda pinjansiemenet ja kurpitsansiemenet pannulla ja ripottele ne annoksen päälle.
  3. Lopuksi pirskota oliiviöljyä ja viimeistele sormisuolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Voit halutessasi lisätä myös balsamicoa.

Katso valmistusohjeet alta!