Valmista raikas ja värikäs alkupala kesäpöytään!
Vesimeloni-carpaccio on helppo ja herkullinen tapa hyödyntää vesimelonia uudella tavalla. Yhdistelmä makeaa vesimelonia, suolaista fetaa, punasipulia ja paahdettuja siemeniä tuo lautaselle raikkautta, rapeutta ja täyteläisyyttä.
Vinkki: Käytä juustohöylää saadaksesi ohuita viipaleita – kikka toimii loistavasti!
Vesimeloni-carpaccio
(2 annosta):
- 0,5 vesimelonia
- 100 g fetajuustoa
- 0,5 punasipulia
- Oliiviöljyä
- Suolaa ja mustapippuria
- 0,5 dl pinjansiemeniä
- 0,5 dl kurpitsansiemeniä
- Muutama mintunlehti
Valmistus:
- Leikkaa kuori pois vesimelonista ja tee siitä melonista kuution muotoinen, jotta hedelmäliha asettuu tasaisesti leikkuulaudalle. (Näet alapuolelle lisätystä videosta miten, jos et ole täysin varma)
- Höylää juustohöylällä ohuita siivuja ja asettele ne tarjoilulautaselle. Lisää päälle ohuiksi viipaloitua punasipulia, murennettua fetajuustoa ja mintunlehtiä. Paahda pinjansiemenet ja kurpitsansiemenet pannulla ja ripottele ne annoksen päälle.
- Lopuksi pirskota oliiviöljyä ja viimeistele sormisuolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Voit halutessasi lisätä myös balsamicoa.
Katso valmistusohjeet alta!