
Vegaaninen raparperikakku on täydellinen tapa juhlistaa kesä!
Tämä herkku ei kaipaa kananmunia tai maitotuotteita: lopputulos on silti yhtä kuohkea ja täyteläinen. Kakku sopii niin kahvipöytään kuin kesäjuhliin, ja se valmistuu helposti.
Testaa satokausikalenterin herkullinen vegaaninen raparperikakku.
Vegaaninen raparperikakku
- 3 ½ dl fariinisokeria
- 2 dl rypsiöljyä
- 1 ½ dl kaurajuomaa
- 5 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- 5 dl raparperia pieninä paloina
- vegaanista margariinia ja rypsiöljyä vuoan jauhotukseen
Kuorrutus:
- 200 g vegaanista tuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl vaniljauutetta
Koristeeksi:
- mantelirouhetta
- syötäviä orvokkeja
- Sekoita fariinisokeri, rypsiöljy ja kaurajuoma keskenään. Toisessa kulhossa sekoita keskenään kuivat aineet. Pilko raparperi pieniksi paloiksi.
- Yhdistä rypsiöljyseos ja jauhoseos, älä sekoita sen enempää, kuin on tarpeen. Kääntele joukkoon raparperipalat.
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Levitä kakkutaikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua 175 asteessa 45-60 minuuttia vuoan muodosta riippuen. Tarkista kypsyys hammas- tai grillitikulla (tökkää se kakkuun, jos siihen jää taikinaa, on kakku vielä raaka).
- Anna kakun jäähtyä hetki, kippaa se sitten pois vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan.
- Kuorrutusta varten sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele mantelirouheella ja halutessasi myös syötävillä kukilla.
Resepti: Satokausi.fi