Vegaaninen raparperikakku on täydellinen tapa juhlistaa kesä!

Tämä herkku ei kaipaa kananmunia tai maitotuotteita: lopputulos on silti yhtä kuohkea ja täyteläinen. Kakku sopii niin kahvipöytään kuin kesäjuhliin, ja se valmistuu helposti.

Testaa satokausikalenterin herkullinen vegaaninen raparperikakku.

Vegaaninen raparperikakku

  • 3 ½ dl fariinisokeria
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 ½ dl kaurajuomaa
  • 5 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 5 dl raparperia pieninä paloina
  • vegaanista margariinia ja rypsiöljyä vuoan jauhotukseen

Kuorrutus:

  • 200 g vegaanista tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl vaniljauutetta

Koristeeksi:

  • mantelirouhetta
  • syötäviä orvokkeja
  1. Sekoita fariinisokeri, rypsiöljy ja kaurajuoma keskenään. Toisessa kulhossa sekoita keskenään kuivat aineet. Pilko raparperi pieniksi paloiksi.
  2. Yhdistä rypsiöljyseos ja jauhoseos, älä sekoita sen enempää, kuin on tarpeen. Kääntele joukkoon raparperipalat.
  3. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Levitä kakkutaikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua 175 asteessa 45-60 minuuttia vuoan muodosta riippuen. Tarkista kypsyys hammas- tai grillitikulla (tökkää se kakkuun, jos siihen jää taikinaa, on kakku vielä raaka).
  4. Anna kakun jäähtyä hetki, kippaa se sitten pois vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan.
  5. Kuorrutusta varten sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele mantelirouheella ja halutessasi myös syötävillä kukilla.

Resepti: Satokausi.fi