Hölskypotut ovat kesäruokien kiistaton klassikko – yksinkertaisia, herkullisia ja täynnä makua.

Tässä versiossa ne saavat uudenlaista twistiä välimerellisistä mauista: mukana on suolaista salaattijuustoa, meheviä oliiveja ja raikasta minttua, jotka yhdessä nostavat tutun kesäherkun aivan uudelle tasolle.

Hölskyttäminen tekee perunoista meheviä ja takaa, että maut imeytyvät tasaisesti jokaiseen suupalaan.

Täydellinen lisuke grilliruoille tai kevyenä lounaana sellaisenaan nautittavaksi!

Hölskypotut kreikkalaisella twistillä

(4:lle hengelle)

  • 1 kg varhaisperunoita
  • ½ dl Valio voita
  • 1 prk (180 g) Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
  • 1 dl (75 g) kivettömiä kalamata-oliiveja
  • 1 pienipunasipuli hienonnettuna
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 ruukkutuoretta minttua hienonnettuna
  • ripaussuolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet:

  1. Keitä harjatut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
  2. Valuta keitinvesi kannen avulla. Sulata perunoiden joukkoon voi.
  3. Lisää salaattijuusto, oliivit, punasipuli, sitruunan mehu ja minttu. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria myllystä.
  4. Aseta kattilankansi paikoilleen ja ravista niin että salaatin ainekset sekoittuvat hyvin.
  5. Nauti kesäpotut grilliruoan lisukkeena.

Jaa resepti ystävillesi!

Resepti: Valio.fi