Minestronekeitto on yksi juontaja ja julkkiskokki Vappu Pimiän suosikeista.

Jokaisella kokilla on oma versionsa minestronesta, ja siinä piileekin keiton viehätys: minestrone muuntautuu arjen tarpeisiin ja vuodenaikojen mukaan.

Vappu Pimiä lisää keittoon reilusti lehtikaalia, sillä sitä kasvaa runsaasti hänen kotinsa pihalla. Se sopii Vapun mukaan muihinkin keittoihin ja on lisäksi erittäin terveellistä.

Ainekset

  • 2 porkkanaa
  • 1 kämmenen kokoinen pala juuriselleriä
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • loraus öljyä
  • 400–500 g naudan jauhelihaa
  • noin 1 l lihalientä (kuutiosta käy)
  • 1 tlk (300–400 g) paseerattua tomaattia
  • 150 g vihreitä papuja (tuoreena tai pakasteena)
  • noin 100 g tai 3–4 oksaa lehtikaalia (poista keskiruodit)
  • 2 dl kypsentämätöntä pastaa (fusillia, farfallea, makaronia tms.)
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • muutama ripaus paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua oreganoa, basilikaa tai provencale-mausteseosta
  • (vettä)

Tarjoiluun

  • parmesaania

Valmistusohje

  1. Kuori ja pilko porkkanat sekä selleri. 
  2. Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki kattilassa tilkassa öljyä.
  3. Lisää jauheliha ja ruskista se. 
  4. Lisää porkkanat ja sellerit ja pyörittele vielä hetki. Lisää joukkoon lihaliemi tai vesi ja kuutiot sekä paseerattu tomaatti. Anna kiehahtaa ja laske sen verran lämpöä, että keitto ei kiehu yli, mutta porisee kunnolla.
  5. Jos käytät tuoreita papuja, leikkaa ne kolmeen osaan. Poista lehtikaalista keskiruodit ja silppua lehdet.
  6. Lisää lehtikaali, pavut ja pasta ja anna kiehua, kunnes pasta on kypsää. Ole tässä tarkkana, ettei pasta mene ylikypsäksi, katso paketista keitto-ohje. 
  7. Lisää mausteet ja tarvittaessa vettä. 
  8. Tarkista maku ja tarjoile pinnalle raastetun parmesaanin kera.

Lähde: MTV / Makuja

Resepti: Vappu Pimiä

LUE MYÖS: Moni kaihtaa Harri Syrjäsen suosikkisientä: ”Aikalailla paras sieni mitä tiedän” (Marjastaja.fi)