Oletko koskaan maistanut viktorian kiisseliä?
Joulua odotellessa on kiva keitellä riisipuuroa ja fiilistellä tulevaa juhlakautta. Jos riisipuuroa jää yli niin eii hätää, sillä Vappu Pimiän viktorian kiisselin saa valmistettua kätevästi riisipuuron jämistä – kaupan valmisversiot sopivat hyvin myös tähän reseptiin.
Viktorian kiisseli maistuu Vapun perheessä niin väli- kuin iltapalana.
– Viktorian vanukas on samalla raikas, mutta kermainen jälkiruokaherkku, joka toimii meidän perheessä myös mieluisana väli- tai iltapalana, Vappu kirjoitti Vappu Pimiä Vappu jouluna – keittokirjassa.
Vappu Pimiän viktorian kiisseli
Ainekset
Kiisseli
- Kaksi 300 gramman rasiaa Saarioisten Riisipuuroa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- puolikkaan sitruunan mehu
- 2 dl kuohukermaa
Vadelmakastike
- 200 g kotimaisia pakastevadelmia tai tuoreita
- 2-3 rkl sokeria
- 2 rkl vettä
- TAI Käytä herkullista valmista hilloa Vadelmahillo vähemmän sokeria 320 g
Valmistusohjeet
- Lämmitä riisipuuroa hieman, niin että puuro notkistuu ja sekoita siihen sokerit sekä raastettu sitruunan kuori ja sitruunamehu. Anna jäähtyä.
- Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto riisipuuroseokseen.
- Tee vadelmakastike niin, että ajat kaikki kastikkeen ainekset tasaiseksi joko sauva- tai tehosekoittimella.
- Jaa kiisseli tarjoiluastioihin ja laita päälle vadelmakastiketta.
Vinkki: Maistuu myös itse tehdyn vadelmakastikkeen sijaan Saarioisten vadelmahillon kera.
Vappu Pimiä ideoi reseptin Saarioisille.
Resepti: Saarioinen.fi













