Vaniljajäätelö on loistava makupari digestive-kekseille.

Tämä jälkiruoka yhdistää kaikki jälkiruoan tärkeimmät elementit kauniiksi makuharmoniaksi ja kaiken lisäksi erittäin pienellä budjetilla!

Resepti on myös helposti tuunattavissa vaihtamalla kastike tai marjat toisiin. Yksinkertainen, mutta hurmaavan herkullinen – täydellinen leffaherkku tai päätös aterialle.

Digestive-keksi-vaniljajäätelö

Ainekset (2 annosta):

  • 4 digestive-keksiä
  • 2 rkl voita
  • 2 annosta vaniljajäätelöä (määrä maun ja makeanhimon mukaan)
  • Kinuskikastiketta
  • 6–8 tuoretta mansikkaa (tai pakastettuja, sulatettuna)

Valmistusohjeet:

  1. Paista keksit:
    Sulata voi paistinpannulla keskilämmöllä. Murustele digestive-keksit ja paista, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja mausta on tullut pähkinäinen.
  2. Valmistele muut ainekset:
    Viipaloi mansikat. Jos käytät pakastemansikoita, sulata ja valuta ne hyvin. Ota vaniljajäätelö huoneenlämpöön hetkeksi, jotta siitä tulee lusikoitavaa.
  3. Kokoa annokset:
    Annostele paistetut keksimurut pohjalle. Lisää päälle pallot vaniljajäätelöä. Kaada päälle kinuskikastiketta ja koristele mansikoilla.

Annoksen voi koota lautaselle tai kuppiin.

Capture 7
Kuva: herkuttelija.fi