
Vaniljajäätelö on loistava makupari digestive-kekseille.
Tämä jälkiruoka yhdistää kaikki jälkiruoan tärkeimmät elementit kauniiksi makuharmoniaksi ja kaiken lisäksi erittäin pienellä budjetilla!
Resepti on myös helposti tuunattavissa vaihtamalla kastike tai marjat toisiin. Yksinkertainen, mutta hurmaavan herkullinen – täydellinen leffaherkku tai päätös aterialle.
Digestive-keksi-vaniljajäätelö
Ainekset (2 annosta):
- 4 digestive-keksiä
- 2 rkl voita
- 2 annosta vaniljajäätelöä (määrä maun ja makeanhimon mukaan)
- Kinuskikastiketta
- 6–8 tuoretta mansikkaa (tai pakastettuja, sulatettuna)
Valmistusohjeet:
- Paista keksit:
Sulata voi paistinpannulla keskilämmöllä. Murustele digestive-keksit ja paista, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja mausta on tullut pähkinäinen. - Valmistele muut ainekset:
Viipaloi mansikat. Jos käytät pakastemansikoita, sulata ja valuta ne hyvin. Ota vaniljajäätelö huoneenlämpöön hetkeksi, jotta siitä tulee lusikoitavaa. - Kokoa annokset:
Annostele paistetut keksimurut pohjalle. Lisää päälle pallot vaniljajäätelöä. Kaada päälle kinuskikastiketta ja koristele mansikoilla.
Annoksen voi koota lautaselle tai kuppiin.
