
Voipuuro on muistoja mieleen tuova samettinen herkku.
Anu jakoi reseptin, jota hänen rakkaalla äidillään oli tapana valmistaa. Reseptin julkaisi alunperin kotiliesi.fi.
Voipuuroon tulee vain kolmea pääraaka-ainetta
Voipuuro valmistetaan samalla tavalla kuin perinteinen valkokastike, mutta suuremmalla määrällä vehnäjauhoja. Voipuuroon tulee nimensä mukaisesti tietenkin myös voita. Mausteeksi lisätään suolaa ja vaniljasokeria.
Voipuuron juoksevuuteen voi vaikuttaa suoraan nesteen määrällä. Koostumuksen tulisi olla jotain vellin ja paksun väliltä. Anu kertoo tekevänsä reseptin aina summamutikalla.
– Maitoa lisätään vähissä erin pikkuhiljaa, ja kun seos näyttää hyvältä on voipuuro valmista, Anu kertoo.
Anun mukaan arkinen voipuuro valmistuu pienemmällä määrällä voita, kun taas juhlaviin hetkiin voita voidaan lisätä oikein kunnolla.

Anun voipuuro
- 100 g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 l täysmaitoa
- 1 tl suolaa
- 1–2 tl vaniljasokeria
Tarjolle
- Marjakiisseliä
Valmistusohje:
- Sulata voi kattilassa pienellä lämmöllä. Voi ei saa päästä ruskistumaan.
- Lisää voin joukkoon jauhot siivilän läpi. Lisää maitoa joukkoon vähissä erin, pikkuhiljaa koko ajan hitaasti pohjia myöden vatkaten.
- Jauhot kypsyvät pikkuhiljaa ja seos paksuuntuu. Kun seos on kuumaa ja paksua, sekoita joukkoon suolaa ja vaniljasokeria halutessasi.
- Tarjoa voipuuro marjakiisselin kanssa.
Resepti: Anun voipuuro / Kotiliesi.fi