Mannapuuro saa aivan uuden ulottuvuuden, kun sen päälle lusikoidaan pähkinäisen aromikasta ruskistettua voita.

Silkkisen pehmeä mannapuuro on monelle tuttu lapsuudesta, mutta se hurmaa edelleen yksinkertaisuudellaan ja maullaan. Mannapuuroa voi syödä joko aamupalana, välipalana tai vaikka iltaherkkuna.

Mannapuuro ruskistetulla voilla (2 annosta)

Ainekset:

Puuro:

  • 5 dl maitoa (tai kaura-/soijajuomaa)
  • ½ dl mannasuurimoita
  • ripaus suolaa
  • halutessasi 1 tl sokeria tai vaniljasokeria

Ruskistettu voi:

  • 30–40 g voita (2–3 rkl)

Ohjeet:

1. Keitä mannapuuro:

  1. Kiehauta maito kattilassa.
  2. Vispaa mannasuurimot joukkoon ohuena nauhana, ettei synny paakkuja.
  3. Keitä miedolla lämmöllä 6–8 minuuttia, sekoitellen usein.
  4. Mausta suolalla ja halutessasi sokerilla/vaniljalla. Siirrä pois levyltä ja anna vetäytyä kannen alla muutama minuutti.

2. Valmista ruskistettu voi:

  1. Sulata voi pienessä kattilassa keskilämmöllä.
  2. Anna voin kuplia ja ruskistua hitaasti, kunnes se saa pähkinäisen tuoksun ja kullanruskean värin (noin 4–5 min).
  3. Varo polttamasta – se käy nopeasti! Ota heti pois liedeltä.

Tarjoile näin:

  • Lusikoi kuuma mannapuuro lautaselle.
  • Valuta päälle reilusti ruskistettua voita.
  • Halutessasi:
    • ripaus sokeria tai kanelisokeria
    • tuoreita marjoja tai hilloa
    • paahdettuja pähkinöitä

Vinkki:
Voit myös maustaa ruskistetun voin kevyesti esim. kanelilla, kardemummalla tai tipalla vaahterasiirappia, jolloin saat mausteisen twistin.

LUE MYÖS: Mustaherukasta saa maukkaan herkun – sopii niin jälkkäriksi kuin aamupalaksi (Marjastaja.fi)