Uunijäätelö on klassinen juhlaherkku, jota voi tuunata omien makumieltymysten mukaiseksi.

Klassinen uunijäätelö valmistuu yllättävän helposti uunissa – se on maukas jälkiruoka, jossa on ihana yhdistelmä kuumaa ja kylmää.

Katso alta miten valmistat uunijäätelöä.

14728598695 90c899904a c
Uunijäätelöä valmistaessa jäätelö kuorrutetaan marengilla, joka paahdetaan uunissa. Kuva: Flickr.com

Uunijäätelö

Ainekset

  • 1 valmis kakkupohja- tai sokerikakkulevy (n. 1 cm paksu)
  • ½ litraa jäätelöä (vanilja sopii hyvin, mutta voit käyttää myös muita jäätelömakuja)

Marengin kuorrutus:

  • 4 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

  1. Valmistele pohja ja jäätelö:
    • Leikkaa kakkupohjasta noin kulhon kokoinen ympyrä, joka toimii pohjana.
    • Laita päälle tiiviiksi palloksi muotoiltu jäätelö (voit vuorata kulhon kelmulla, painella jäätelön siihen ja jäähdyttää pakastimessa ennen kumoamista kakkupohjalle).
  2. Valmista marenki:
    • Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
    • Lisää sokeri vähitellen ja lopuksi vaniljasokeri, kunnes marenkivaahto on kiiltävää ja jämäkkää.
  3. Kuorruta:
    • Levitä marenki nopeasti ja kauttaaltaan jäätelön päälle niin, ettei jäätelö jää näkyviin.
    • Varmista, että marenki peittää reunat tiiviisti pohjaan asti. Tämä eristää jäätelön uunissa.
  4. Kypsennä:
    • Paista 250 °C uunissa (ylä-/alalämpö) noin 3–5 minuuttia, kunnes marenki saa kauniin kullanruskean pinnan.
    • Tarjoile heti.

Nauti klassisesta jälkiruoasta sellaisenaan, kinuskikastikkeen tai marjojen kanssa.

LUE MYÖS: Moni ei tunnista herkullista ruokasientä – mainio maku kaikin tavoin laitettuna (Marjastaja.fi)