Uunijäätelö on klassinen juhlaherkku, jota voi tuunata omien makumieltymysten mukaiseksi.
Klassinen uunijäätelö valmistuu yllättävän helposti uunissa – se on maukas jälkiruoka, jossa on ihana yhdistelmä kuumaa ja kylmää.
Katso alta miten valmistat uunijäätelöä.

Uunijäätelö
Ainekset
- 1 valmis kakkupohja- tai sokerikakkulevy (n. 1 cm paksu)
- ½ litraa jäätelöä (vanilja sopii hyvin, mutta voit käyttää myös muita jäätelömakuja)
Marengin kuorrutus:
- 4 valkuaista
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Valmistele pohja ja jäätelö:
- Leikkaa kakkupohjasta noin kulhon kokoinen ympyrä, joka toimii pohjana.
- Laita päälle tiiviiksi palloksi muotoiltu jäätelö (voit vuorata kulhon kelmulla, painella jäätelön siihen ja jäähdyttää pakastimessa ennen kumoamista kakkupohjalle).
- Valmista marenki:
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
- Lisää sokeri vähitellen ja lopuksi vaniljasokeri, kunnes marenkivaahto on kiiltävää ja jämäkkää.
- Kuorruta:
- Levitä marenki nopeasti ja kauttaaltaan jäätelön päälle niin, ettei jäätelö jää näkyviin.
- Varmista, että marenki peittää reunat tiiviisti pohjaan asti. Tämä eristää jäätelön uunissa.
- Kypsennä:
- Paista 250 °C uunissa (ylä-/alalämpö) noin 3–5 minuuttia, kunnes marenki saa kauniin kullanruskean pinnan.
- Tarjoile heti.
Nauti klassisesta jälkiruoasta sellaisenaan, kinuskikastikkeen tai marjojen kanssa.