Uunimakkara on arkiruokien klassikko, joka taipuu loputtomiin variaatioihin.

Kun makkarat paistaa uunissa ja täyttää uusilla mauilla, syntyy helposti herkullinen ateria ilman ylimääräistä vaivaa. Tässä reseptissä uunimakkara saa italialaisen vivahteen mozzarellasta, tomaatista, tuoreesta basilikasta ja balsamicosta.

Uunimakkara Caprese-tyyliin

Ainekset

(4 annosta)

  • 4 isoa lenkkimakkaran tai raakamakkaran pätkää
  • 2 tomaattia viipaleina
  • 1 pallo mozzarellaa viipaleina
  • Tuoretta basilikaa
  • 2 rkl vihreää pestokastiketta
  • 1 rkl balsamicosiirappia
  • Mustapippuria
  • Oliiviöljyä

Valmistus

  1. Leikkaa makkaran päälle pitkittäinen viilto ja aseta ne uunivuokaan.
  2. Lado viiltoihin vuorotellen tomaatti- ja mozzarellaviipaleita.
  3. Mausta mustapippurilla, valuta päälle hieman oliiviöljyä ja lusikoi makkaran päälle pestokastiketta.
  4. Paista 200 °C uunissa noin 15–20 minuuttia, kunnes makkarat ovat kypsiä ja juusto sulanut.
  5. Viimeistele tuoreella basilikalla ja valuta päälle balsamicosiirappia.

Tarjoiluvinkki:
Tarjoa uunimakkarat paahdettujen perunoiden, perunamuusin tai rapean leivän ja salaatin kanssa.

LUE MYÖS: Koristepensaana pidetyn pensaan marjat ovat herkkua – yhdistelmä vadelmaa ja mustikkaa (Marjastaja.fi)