Rice Krispies -patukat valmistuvat helposti kotona.

Reseptin kehittäjä, ruokatoimittaja Hali Bey Ramdene, kertoo alkaneensa vähitellen hienosäätää perinteistä ohjetta. Lopputuloksena syntyi Rice Krispies -herkku, joka on hänen mukaansa paras, mitä hän on koskaan maistanut.

Tämän reseptin salaisuutena ovat kuitenkin vain pienet yksityiskohdat. Koska Rice Krispies -herkut ovat niin yksinkertaisia, jokainen reseptiin tehty muutos vaikuttaa makuun. Tässä versiossa murojen paahtaminen ennen sekoittamista vaikuttaa merkittävästi makuun ja rakenteeseen.

Tuloksena on tuttu, mutta entistäkin parempi klassikko.

Kotona tehdyt Rice Krispies -patukat

Ainekset

  • 150 g paahdettuja riisimuroja (esim. Rice Krispies)
  • 85 g suolatonta voita, leikattuna paloiksi
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl vaniljauutetta (valinnainen)
  • 280 g minivaahtokarkkeja (noin 240–250 ml / 4 cup)

Tarvikkeet

  • 20 × 20 cm vuoka
  • Suuri tarttumaton paistinpannu
  • Suuri kattila
  • Kumilasta

Valmistusohjeet

  1. Paahda murot.
    Kuumenna suuri tarttumaton paistinpannu keskilämmöllä. Lisää riisimurot ja paahda sekoitellen, kunnes ne saavat kevyesti väriä ja tuoksuvat paahteisilta, noin 5–7 minuuttia. Nosta pois liedeltä ja siirrä syrjään.
  2. Ruskista voi.
    Sulata voi suuressa kattilassa miedolla lämmöllä, sekoitellen lastalla, jotta se sulaa tasaisesti. Kun voi alkaa vaahdota, tarkkaile sitä – se ruskistuu pian ja saa pähkinäisen tuoksun. Kun väri on kullanruskea, ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon suola ja vaniljauute (jos käytät).
  3. Sulata vaahtokarkit.
    Toimi nopeasti: lisää puolet vaahtokarkeista ja sekoita, kunnes ne ovat täysin sulaneet. Lisää loput vaahtokarkeista ja sekoita, kunnes nekin sulavat. Jäljellä oleva lämmön pitäisi riittää, mutta jos ei, laita kattila hetkeksi takaisin miedolle lämmölle. Varo kuitenkin, ettei voi pala.
  4. Lisää murot.
    Lisää paahdetut murot ja sekoita varovasti, kunnes ne ovat kauttaaltaan vaahtokarkkiseoksen peitossa.
  5. Muotoile ja jäähdytä.
    Siirrä seos 20 × 20 cm vuokaan. Painele kevyesti tasaiseksi kerrokseksi kumilastalla.
  6. Jähmetä ja leikkaa.
    Anna jähmettyä huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Leikkaa noin 5 cm neliöiksi ja tarjoile.

Resepti: TheKitchn.com

LUE MYÖS: Uskomaton video Oulusta: Siikaa, taimenta ja lohta ui aivan jalkojen juuressa (Kalajutut.fi)