Tämä juustokakku saa inspiraationsa klassisesta englantilaisesta jälkiruoasta. Resepti on julkaistu alunperin Ilta-Sanomien sivulla.

Juustokakku on yksi maailman suosituimmista leivonnaisista, sillä sitä on todella vaikea pilata ja makuvaihtoehtoja on käytännössä loputon määrä. Eton Mess -juustokakun voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi.

Mikä ihmeen Eton Mess?

Eton mess on perinteinen englantilainen jälkiruoka, joka koostuu vatkatusta kermasta, marjoista ja marengista. Yksinkertaista ja herkullista, Valion sivulla kerrotaan.

Kokeile tätä kesäistä jälkiruokaa ja tuunaa sitä maun mukaan erilaisilla marjoilla.

Eton Mess -mansikkajuustokakku

Pohja

  • 200 g digestivekeksejä
  • 100 g voita

Täyte

  • 500 g mascarponea
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljaesanssia tai ripaus vaniljauutetta
  • 2 dl kuohukermaa

Päälle

  • 1/2 l (250 g) tuoreita mansikoita
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • 10 pikkumarenkia

Valmistusohjeet:

  1. Murskaa keksit esimerkiksi kaulimella muovipussin sisällä tai teholeikkurissa. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin. Painele seos noin 20 cm leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Siirrä vuoka kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen.
  2. Vatkaa mascarpone, tuorejuusto ja tomusokeri ja vanilja sähkövatkaimella sekaisin. Lisää kerma ja vatkaa, kunnes vaahto on tukevaa. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin yön yli.
  3. Puoli tuntia ennen tarjoilua paloittele/puolita mansikat kulhoon. Sekoita joukkoon tomusokeri ja balsamiviinietikka ja anna mehustua.
  4. Nosta tarjoiluhetkellä kakun päälle mansikoita ja marenkeja.

Lähde: Ilta-Sanomat