Tämä resepti yhdistää kaksi klassikkoa samaan pellilliseen.
Korvapuustin mausteet, kaneli ja kardemumma, pääsevät osaksi pannukakkua ja lopputuloksena syntyy vastustamaton herkku. Omasta mielestäni ”korvapuustipannari” on mehevämpi kuin tavallinen korvapuusti ja sen valmistaminen on mutkattomampaa.
Katso resepti alapuolelta!
Korvapuustin makuinen pannukakku
Ainekset
Taikina:
- 7 dl maitoa
- 3 isoa kananmunaa
- 2,4 dl vehnäjauhoja
- 1,2 dl sokeria
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 2 rkl sulatettua voita (sekä voita vuoan voiteluun)
Täyte:
- 60 g voita, sulatettuna
- 1,2 dl fariinisokeria
- 2 tl kanelia
Pinnalle (valinnainen)
- Raesokeria tai tavallista sokeria koristeluun
Ohjeet
- Lämmitä uuni: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka voilla.
- Valmista taikina: Sekoita suuressa kulhossa maito, kananmunat, vehnäjauhot, sokeri, kardemumma, suola ja 2 rkl sulatettua voita. Vatkaa, kunnes taikina on tasaista eikä siinä ole paakkuja.
- Kaada taikina: Kaada taikina voideltuun vuokaan.
- Lisää täyte: Sekoita pienessä kulhossa sulatettu voi, fariinisokeri ja kaneli. Lusikoi täyteseosta tasaisesti taikinan pinnalle ja sekoittele kevyesti halutessasi.
- Paista: Paista uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes pannukakku on kullanruskea ja reunat ovat hieman rapeat.
- Tarjoilu: Halutessasi voit ripotella pannukakun päälle raesokeria korvapuusti-maun täydentämiseksi. Tarjoa lämpimänä kahvin tai teen kanssa!
Kokeile reseptiä ja jaa se myös ystävillesi!













