Ilta-Sanomissa esitellyt bánh mì -ranskikset maustetaan vietnamilaisittain.

Vietnamilainen Bánh mì -patonki on tunnettu herkullinen katuruoka, jossa Aasian raikkaat maut yhdistyvät. Perinteisesti täytteisiin kuuluu maustettua lihaa, kuten grillattua possua tai kanaa, sekä runsaasti pikkelöityjä kasviksia – yleensä porkkanaa, retikkaa ja kurkkua. Lisäksi makua tuovat tuoreet yrtit, chili ja majoneesi.

Näitä aineksia yhdistelemällä saadaan herkulliset ranskalaiset, joita voidaan herkutella sellaisenaan tai tarjoilla lisukkeena.

48210084217 caba3921dd c
Kuva: Flickr.com

Bánh mì -ranskalaiset

Ainekset

  • 750 g pakasteranskalaisia
  • suolaa
  • 200 g käyttövalmiita kasviksia (esim. Tuorekset)
  • 100 g valmiita valkokaalisuikaleita
  • 1 dl retiisejä

Kastike

  • 3 rkl (riisi)viinietikkaa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl limetinmehua
  • ripaus suolaa ja sokeria

Dippi

  • ¾ dl majoneesia
  • 2 rkl hoisin kastiketta
  • 1 tl srirachaa tai tulista ketsuppia

Lisäksi

  • suolapähkinöitä (korianteria)
  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Levitä ranskanperunat leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä noin 20 minuuttia. Mausta suolalla.
  3. Leikkaa retiisit viipaleiksi. Sekoita sillä aikaa kasvikset, kaalisuikaleet ja kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita dipin ainekset keskenään. Tarjoa ranskikset kasvisten, dipin ja suolapähkinöiden kanssa.

Lähde: IS

LUE MYÖS: Paras tapa tunnistaa tuore kala jo tiskillä – tältä kidusten tulisi näyttää (Kalajutut.fi)