Ilta-Sanomissa esitellyt bánh mì -ranskikset maustetaan vietnamilaisittain.
Vietnamilainen Bánh mì -patonki on tunnettu herkullinen katuruoka, jossa Aasian raikkaat maut yhdistyvät. Perinteisesti täytteisiin kuuluu maustettua lihaa, kuten grillattua possua tai kanaa, sekä runsaasti pikkelöityjä kasviksia – yleensä porkkanaa, retikkaa ja kurkkua. Lisäksi makua tuovat tuoreet yrtit, chili ja majoneesi.
Näitä aineksia yhdistelemällä saadaan herkulliset ranskalaiset, joita voidaan herkutella sellaisenaan tai tarjoilla lisukkeena.

Bánh mì -ranskalaiset
Ainekset
- 750 g pakasteranskalaisia
- suolaa
- 200 g käyttövalmiita kasviksia (esim. Tuorekset)
- 100 g valmiita valkokaalisuikaleita
- 1 dl retiisejä
Kastike
- 3 rkl (riisi)viinietikkaa
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 rkl limetinmehua
- ripaus suolaa ja sokeria
Dippi
- ¾ dl majoneesia
- 2 rkl hoisin kastiketta
- 1 tl srirachaa tai tulista ketsuppia
Lisäksi
- suolapähkinöitä (korianteria)
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Levitä ranskanperunat leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä noin 20 minuuttia. Mausta suolalla.
- Leikkaa retiisit viipaleiksi. Sekoita sillä aikaa kasvikset, kaalisuikaleet ja kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita dipin ainekset keskenään. Tarjoa ranskikset kasvisten, dipin ja suolapähkinöiden kanssa.
Lähde: IS