Makaronilaatikko on suomalaisille rakas arkiruoka, josta voi tehdä käytännössä loputtoman määrän erilaisia versioita.
Ruokatoimittaja ja martta Outi Mehton vegemakaronilaatikko on superedullinen ja helppo valmistaa.
– Vegemakaronilaatikko on helpoin ja edullisin versio rakastetusta arkiruoasta, Outi toteaa IS:n artikkelissa.
Vegemakaronilaatikossa ei tarvitse esikeittää tai edes paistaa mitään etukäteen. Kaikki ainekset lisätään vain vuokaan ja laitetaan uuniin paistumaan.
Outin mukaan lopputulos on pehmeä, maukas ja herkullinen.
Vegemakaronilaatikko
4–5 annosta
Hinta per annos noin 0,70 e
Valmistusaika noin 1h, aktiivista noin 10 min
Ainekset
- 2 dl soijarouhe
- 2 dl vettä
- 2 ½ rkl soijaa
- 1 rkl sipulijauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 6 dl vettä
- 4 dl kaurakermaa
- 400 g makaronia
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Mittaa soijarouhe, vesi, soija, sipulijauhe ja juustokumina kulhoon, sekoita hyvin ja jätä tekeytymään.
- Kuumenna 2 dl vettä ja liota sen joukkoon liemikuutio. Lisää joukkoon loput vedestä sekä kaurakerma.
- Laita kaikki ainekset tilavaan öljyttyyn uunivuokaan ja sekoita hyvin. Nosta vuoka uunin alatasolle ja paista noin 45–50 min. Sekoita paistamisen alussa muutaman kerran noin 10 min välein.
- Nosta makaronilaatikko uunista, anna hetken vetäytyä ja tarjoa esim. ketsupin ja salaatin kanssa.
Lähde: IS