Peltileipä valmistuu nimensä mukaisesti suoraan pellille.

Taikina levitetään suoraan uunipellille ja viilletään ennen paistoa, jolloin leipä on helppo jakaa lämpiminä, pehmeinä annospaloina suoraan pöytään.

Tämä mutkaton leivontatapa hurmaa etenkin arki-iltoina – tuoretta, kuohkeaa leipää syntyy hetkessä ilman ylimääräistä vaivaa.

Superhelppo peltileipä

Ainesosat

12 palaa

  • 5 dl Valio maitoa
  • ½ pkt (à 50 g) hiivaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 5 dl kaurahiutaleita
  • 6½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa

Pinnalle

  • 3 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1½ rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä maito haaleaksi / kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi Oivariini rasva.
  3. Anna kohota liinan alla lämpimässä ½ h.
  4. Vaivaa taikina kulhossa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele tai kauli taikina 1 – 1 ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Kohota liinan alla ½ h.
  5. Tee taikinapyörällä taikinaan annospalaviillot.
  6. Sekoita Oivariini ja siirappi pienessä kulhossa. Sivele sillä taikinan pinta. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet.
  7. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 18 – 20 min.
  8. Taita peltileipä paloiksi. Nauti sämpylöiden tapaan.

Lähde: Valio.fi

LUE MYÖS: Vanhanajan suosikkijälkkäri on entistä parempaa, kun sen valmistaa mustikasta (Marjastaja.fi)