Peltileipä valmistuu nimensä mukaisesti suoraan pellille.
Taikina levitetään suoraan uunipellille ja viilletään ennen paistoa, jolloin leipä on helppo jakaa lämpiminä, pehmeinä annospaloina suoraan pöytään.
Tämä mutkaton leivontatapa hurmaa etenkin arki-iltoina – tuoretta, kuohkeaa leipää syntyy hetkessä ilman ylimääräistä vaivaa.
Superhelppo peltileipä
Ainesosat
12 palaa
- 5 dl Valio maitoa
- ½ pkt (à 50 g) hiivaa
- 1 rkl siirappia
- 1 tl suolaa
- 5 dl kaurahiutaleita
- 6½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
Pinnalle
- 3 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
- 1 rkl siirappia
- 1½ rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohjeet
- Lämmitä maito haaleaksi / kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi.
- Lisää siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi Oivariini rasva.
- Anna kohota liinan alla lämpimässä ½ h.
- Vaivaa taikina kulhossa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele tai kauli taikina 1 – 1 ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Kohota liinan alla ½ h.
- Tee taikinapyörällä taikinaan annospalaviillot.
- Sekoita Oivariini ja siirappi pienessä kulhossa. Sivele sillä taikinan pinta. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet.
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 18 – 20 min.
- Taita peltileipä paloiksi. Nauti sämpylöiden tapaan.
Lähde: Valio.fi