Kokeile kukkakaalinugetteja -parempaa naposteltavaa et saa kaupasta.
Kukkakaali on monipuolinen ja kaunis kasvis. Se kasvattaa tiiviin, pallomaisen tai hieman litteän kukinnon, joka muodostuu tiukasti toisiinsa kietoutuneista nupuista. Kukintoa suojaavat vihreät lehdet, jotka kertovat kasvin tuoreudesta.
Lempeä maku
Maultaan kukkakaali on lempeä, mieto ja kevyen makea. Hyvä yksilö on painava, napakka ja kauttaaltaan tasavärinen.
Satokausikalenterin rapeat kukkakaalipalat uunista ja raikas yrttirahka ovat täydellinen yhdistelmä – rentoon herkutteluun tai maukkaaksi lisukkeeksi aterialle. Kokeile ja ihastu!

Kukkakaalinugetit
Kukkakaalinugetit:
- 1 kukkakaali (noin 700 g)
- 4–5 dl rasvatonta piimää
- 2 dl vehnäjauhoja
- 200 g pankojauhoja
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 0,5 tl suolaa
Rahkadippi:
- 1 prk (200 g) maitorahkaa
- 5–10 basilikan lehteä
- 1 tl valkosipulia raastettuna
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohjeet
- Valmista rahkadippi. Hienonna basilikanlehdet ja raasta valkosipuli. Lisää rahkan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita ja nosta kylmään tekeytymään.
- Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pese kukkakaali ja poista lehdet. Irrota nuput ja laita ne sivuun odottamaan. Mittaa laakeaan astiaan vehnäjauhot, toiseen Valio Luomu piimä ja kolmanteen pankojauhot sekä mausteet. Sekoita pankojauhoseos huolellisesti.
- Dippaa kukkakaalinuput ensin vehnäjauhoihin, sitten piimään ja lopuksi pankojauhoihin, nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Toista kunnes olet levittänyt kaikki kukkakaalinuput. Paista uunissa 15–20 minuuttia. Varo, ettei kukkakaalinugetit pala. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile vaikka pitaleivän välissä maukkaan rahkadipin kera.
Kokeile resepti ja kerro miltä kukkakaalinugetit maistuivat!
Resepti: satokausi.fi