Kotitalousasiantuntija, ruokatoimittaja ja martta, Outi Mehto, jakoi herkullisen jäätelöreseptin.

Pehmeä ja pähkinäinen kinuski maistuu ihanalta hapokkaan makean puolukan kanssa. Voit hyödyntää tätä yhdistelmää piirakan ja puuron lisäksi vaikkapa jäätelöä tehdessä!

Kokeile Ilta-Sanomissa esiteltyä reseptiä.

Puolukka
Kuva: Wikipedia Commons

Puolukka-kinuskijäätelö

  • 3 dl (noin 180 g) puolukoita
  • 3 dl vispikermaa
  • 1 prk (noin 370 g) kondensoitua maitoa
  • noin 1 ½ dl kinuskia (itse tehtyä tai valmis)

Valmistusohjeet

  1. Survo puolukat. Säästä muutamia kokonaisia koristeeksi.
  2. Laita tilavaan kulhoon vispikerma ja kondensoitu maito. Vatkaa noin 10 min, kunnes seos on kuohkeaa, mutta vielä melko löysää vaahtoa. Kääntele joukkoon puolukkasurvos.
  3. Laita tilavan pakastukseen sopivan ja mielellään kannellisen astian pohjalle noin puolet jäätelömassasta. Valuta päälle noin puolet kinuskista. Lusikoi sitten päälle loput jäätelömassasta. Valuta pinnalle loput kastikkeesta. Ripota koristeeksi pinnalle muutamia puolukoita. Laita päälle kansi tai muutama kerros tuorekelmua. Nosta pakastimeen noin 4–6 tunniksi. Laakeassa astiassa jäätelö jähmettyy nopeammin kuin syvässä.
  4. Kun on aika herkutella, nosta jäätelö pakastimesta ja anna sen sulaa noin 5 min ajan. Annostele ja nauti!

Lähde: IS / Outi Mehto

LUE MYÖS: Laitan marjapensaiden juurille aina tätä ennen talvea – runsaampi sato ensi vuonna (Marjastaja.fi)