Kiinnostaako lisuke, joka toimii kaikenlaisen grilliruoan kanssa? Kokeile tätä.
Tulisuutta, pehmeyttä ja pähkinäisyyttä – tämä lisuke toimii melkeinpä kaikenlaisen grilliruoan kanssa. Olen valmistanut kyseistä chilimössöä isäni kanssa jo useamman vuoden ajan ja se tuppaa edelleen hurmaamaan vieraamme.
Alla resepti, jota on mahdollista tuunata oman mieltymysten mukaisesti.
Herkuttelijan chilimössö
Ainekset:
- 3-4 punaista chiliä (maun mukaan)
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 0,5-1 dl pinjansiemeniä
- 1-1,5 dl tomaattipyreetä (tai enemmän maun mukaan)
- 1 dl rypsiöljyä (tai enemmän rakenteen mukaan)
- Suolaa maun mukaan
- (Halutessasi: tilkka sitruunamehua tai valkoviinietikkaa)
Valmistus:
- Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kullanruskeiksi.
- Poista chileistä kannat ja halutessasi siemenet (mössö on tulisempaa jos jätät siemenet).
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai käytä sauvasekoitinta.
- Aja tasaiseksi tahnaksi.
- Tarkista maku ja rakenne – säädä suolaa, happoa ja öljyn määrää tarpeen mukaan.
- Anna tekeytyä jääkaapissa 30–60 min.
Tarjoiluvinkki: Sopii erinomaisesti grillatun kanan, lihan, kasvisten tai rasvaisen kalan kuten lohen kanssa.
Jaa resepti tutullesi, jonka kanssa grillailet.