
Se ei ole vain herkullista, vaan myös kaunista. Tämä silli on näyttävä lisä pöytään ja se katoaa purkista hetkessä, Aftonbladetin sivuilla hehkutetaan.
Ginissä on hieno katajanmarjan maku, joka sopii erinomaisesti yhteen fenkolinsiementen, kurkun, sitruunan ja tillin kanssa.
Kesäsillit istuvat mainiosti juhannuspöytään yhdessä muiden kalaruokien, salaattien ja varhaisperunoiden kanssa.
Ainekset:
- 1 dl väkiviinaetikkaa (12 %)
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 2 tl fenkolinsiemeniä
- 0,5 dl giniä
- 2 pakettia 5 minuutin silliä
- 0,5 avomaankurkkua
- 0,5 sitruunan kuori
- 0,5 dl hienonnettua tilliä (tai enemmän maun mukaan)
Toimi näin:
- Kiehauta etikka, sokeri, vesi ja fenkolinsiemenet. Ota kattila pois liedeltä ja anna liemen jäähtyä täysin.
- Sekoita jäähtyneeseen liemeen gini.
- Valuta sillistä liemi pois ja leikkaa silli paloiksi. Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Kuori perunankuorimaveitsellä ohuita suikaleita sitruunan kuoresta.
- Lado silliä, kurkkua, tilliä ja sitruunankuorta kerroksittain puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada liemi päälle.
- Anna mielellään maustua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasaantua.
Nauti!