Pinaatti- tai nokkoslettuja kannattaa valmistaa itse, jolloin annoskohtainen hinta jää alle euroon!

Moni syö silloin tällöin kaupan valmiiksi paistettuja pinaattilettuja. Näiden valmistaminen on kuitenkin todella helppoa ja myös taloudellisesti järkevää, sillä annoskohtainen hinta tippuu reilusti euron alle.

Nokkosleipa scaled

Hyödynnä nokkonen!

Keväisin ja alkukesästä pinaatin voi korvata kätevästi myös nokkosella (jota kannattaa kerätä talteen myös pakkaseen sen huikeiden ravintoarvojen vuoksi).

Ainekset

  • 2 munaa
  • 5 dl maitoa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl öljyä
  • ½-1 tl suolaa
  • 150 g pakastepinaattia TAI 2 dl tuorettapinaattia TAI 2 dl kiehautettuja, hienonnettuja nokkosia

Valmistusohje

  1. Vatkaa munat.
  2. Lisää joukkoon puolet maidosta ja sitten jauhot.
  3. Lisää sitten loput maidosta, pinaatit tai hienonnetut nokkoset, suola ja öljy.
  4. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
  5. Paista taikinasta paistinpannulla lettuja.

Resepti: Makuja