Maatalouden keskusliitto testasi satokausikalenterin peruna-nachopeltiä.

Kotimaisia raaka-aineita kannattaa suosia silloin, kun niiden sesonki on parhaimmillaan. Kotimaiset raaka-aineet voivat taipua yllättävänkin eksoottisiin muotoihin, kun käyttää hieman mielikuvitusta – hyvänä esimerkkinä toimii nachopelti, joka sisältää sekä purjoa että perunaa.

Rapeaksi paistetut perunat yhdistettynä täyteläiseen smetana-purjotäytteeseen. Tämä resepti on loistava naposteltava tai lisuke!

Peruna-nachopelti smetana-purjotäytteellä

Annoksia: 4-6
Valmistusaika: 30 min
Passiivinen: 15 min

Ainekset:

  • 1 kg kiinteitä perunoita pestynä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 100 g juustoraastetta, esim. emmental
  • 1 pieni paprika kuutioituna
  • 2 tomaattia kuutioituna
  • ½ pnt tuoretta korianteria, hienonnettuna
  • 100 g purjoa hienonnettuna

Smetana-purjotäyte:

  • 1 purjo hienonnettuna
  • 1 rkl voita
  • 1 prk (120 g) smetanaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Valuta ja anna jäähtyä hieman.
  2. Aseta perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Litistä niitä kevyesti esimerkiksi juomalasin pohjalla.
  3. Sivele litistetyt perunat rypsiöljyllä ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä paprikajauheella. Paahda 225 °C uunissa 15 minuuttia. Ripottele juustoraaste päälle ja paista vielä 5–7 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä.
  4. Sulata voi pannulla keskilämmöllä ja lisää hienonnettu purjo. Paista, kunnes purjo pehmenee ja alkaa hieman ruskistua. Sekoita joukkoon smetana, suola ja mustapippuri. Kuumenna nopeasti ja siirrä sivuun.
  5. Nosta uunista paistetut perunat tarjoiluvadille tai pidä ne pellillä. Lusikoi päälle lämmin smetana-purjotäyte. Ripottele pinnalle tuoretta hienonnettua purjoa, paprikakuutioita, tomaattikuutioita ja korianteria.

Resepti: MTK / Satokausikalenteri