Italialaiset lihapullat menevät hetkessä parempiin suihin.

Jos haluat vaihtelua perinteisille lihapullille, niin kokeile valmistaa niitä italialaiseen tapaan. Iltalehden Pippuri julkaisi herkullisen reseptin.

Valitse lihapullien raaka-aineeksi jauheliha, jossa on vähintään 17 prosenttia rasvaa. Suurempi rasvapitoisuus takaa mehevät lihapullat ilman kuivumisen riskiä.

Nämä lihapullat paistetaan pannulla ja upotetaan lopuksi tomaattikastikkeeseen. Herkku tarjoillaan tietenkin spagetin kera.

Italialaiset lihapullat

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl parmesan-raastetta
  • 1 kananmuna
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • Kourallinen tuoretta lehtipersiljaa

Kastike:

  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tlk (400 g) säilykekirsikkatomaatteja
  • suolaa
  • pippuria
  • 4 rkl balsamiviinietikkaa

Päälle:

  • parmesan-raastetta
  • tuoretta lehtipersiljaa

Paistamiseen:

  • oliiviöljyä

1. Kaada kulhoon kermaviili ja korppujauhot ja anna korppujauhojen turvota hetki.

2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

3. Lisää silputut sipulit kermaviili-korppujauhoseokseen.

4. Lisää kulhoon jauheliha, parmesan-raaste, kananmuna ja mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi.

5. Pyörittele lihapullat taikinassa ja paista pannulla oliiviöljyssä kypsiksi. Muista kääntää välissä.

6. Nosta kypsät lihapullat lautaselle.

7. Tee kastike kaatamalla samalle pannulle tomaattimurska ja säilykekirsikkatomaatit. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla. Anna kiehua noin 10 minuuttia ja lisää lopuksi lihapullat kastikkeen joukkoon.

8. Viimeistele ripottelemalla päälle parmesan-raastetta ja silputtua lehtipersiljaa. Tarjoile pastan kanssa.

Resepti: pippuri.fi