90-luvulla jäätelökakkua oli lähes aina tarjoilla kahvikutsuilla, synttäreillä ja muissa juhlissa. Sittemmin tämä vanhanajan klassikkoherkku on tupannut katoamaan hiljalleen.

Nykyään jäätelön valmistaminen kotioloissa on helpompaa, kun kaupoista valmiiksi kondensoitua maitoa.

Suklaakerros-jäätelökakku

Ainekset

Suklaakerrokset

  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g maitosuklaata

Täyte

  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 tlk kondensoitua maitoa (makeutettu)
  • ripaus vaniljajauhetta, vaniljasokeria tai hieman vaniljaesanssia

Pinnalle

  • 50 g tummaa tai maitosuklaata
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • kaakaojauhetta koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Valmista suklaalevy:
    Kuumenna kattilassa pieni määrä vettä ja aseta sen päälle lämmönkestävä kulho. Laita paloitellut suklaat kulhoon ja anna niiden sulaa rauhassa. Varmista, ettei höyry tai vesi sekoitu suklaaseen. Kun suklaa on juoksevaa, levitä se leivinpaperilla päällystetylle tarjottimelle tai leikkuulaudalle ohueksi kerrokseksi. Peitä toisella leivinpaperilla ja painele tasaiseksi. Nosta levy pakastimeen noin 15 minuutiksi jähmettymään.
  2. Vatkaa täyte:
    Sekoita kerma ja kondensoitu maito keskenään ja vaahdota ne ilmavaksi, paksuksi vaahdoksi. Mausta vaniljalla. Vatkaamiseen menee yleensä noin viisi minuuttia.
  3. Kokoa kakku:
    Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka leivinpaperilla. Lusikoi vuoan pohjalle kerros vaahtoa. Ota pakastetusta suklaalevystä vuoan kokoisia tai helposti sovitettavia paloja ja asettele vaahdon päälle.
    Jatka kerroksittain: vaahtoa – suklaata – vaahtoa – suklaata, kunnes ainekset on käytetty. Päällimmäiseksi tulee kerros vaahtoa. Pakasta vähintään neljä tuntia.
  4. Viimeistely:
    Kumoa kakku tarjoilualustalle. Kaiverra keskelle pitkä kapea ura ja tee kevyet viillot myös reunoihin, jotta suklaakastike valuu kauniisti. Sulata suklaa ja öljy mikrossa lyhyissä lämmityspätkissä sekoittaen. Kaada sulanut suklaa kakun uraan. Laita kakku takaisin pakastimeen, kunnes on aika tarjoilla.
  5. Tarjoilu:
    Ripottele pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.

Nauti!

LUE MYÖS: Ostin kaupasta oudon näköisen hedelmän – maistui aivan banaanin ja vadelman yhdistelmältä (Marjastaja.fi)