Karitsan jauhelihasta valmistettu jauhelihakeitto tuo ihanaa vaihtelua arkipöytään.
Karitsan jauheliha tuo tuttuihin ruokiin uudenlaista syvyyttä – se sopii erinomaisesti myös keittoihin.
Jauhelihakeittoon karitsan liha antaa täyteläisen maun ja hieman erilaisen vivahteen verrattuna naudan tai sian jauhelihaan.
Jauhelihakeitto karitsan jauhelista
Ainekset
(4 annosta)
- 400 g karitsan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 2 perunaa
- 1 pieni palsternakka (tai juuriselleriä)
- 1 l lihalientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ tl kanelia (korostaa lampaan makua)
- ½ tl kuminaa
- suolaa ja mustapippuria
- 1 rkl oliiviöljyä tai voita paistamiseen
- tuoretta timjamia, rosmariinia tai persiljaa viimeistelyyn
Valmistus
- Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli kattilassa öljyssä/voissa.
- Lisää jauheliha, ruskista ja mausta suolalla, pippurilla, paprikalla, kanelilla ja kuminalla.
- Sekoita joukkoon tomaattipyree, anna hetki paahtua makua varten.
- Lisää kuutioidut porkkanat, perunat ja palsternakka. Sekoita hyvin.
- Kaada päälle lihaliemi ja anna kiehua hiljalleen 25–30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Tarkista maku, viimeistele tuoreilla yrteillä.
Tästä tulee lämmittävä ja hieman kreikkalaistyylinen keitto, jossa kartisan jauhelihan maku pääsee esiin.