Karitsan jauhelihasta valmistettu jauhelihakeitto tuo ihanaa vaihtelua arkipöytään.

Karitsan jauheliha tuo tuttuihin ruokiin uudenlaista syvyyttä – se sopii erinomaisesti myös keittoihin.

Jauhelihakeittoon karitsan liha antaa täyteläisen maun ja hieman erilaisen vivahteen verrattuna naudan tai sian jauhelihaan.

Jauhelihakeitto karitsan jauhelista

Ainekset

(4 annosta)

  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 perunaa
  • 1 pieni palsternakka (tai juuriselleriä)
  • 1 l lihalientä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl kanelia (korostaa lampaan makua)
  • ½ tl kuminaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä tai voita paistamiseen
  • tuoretta timjamia, rosmariinia tai persiljaa viimeistelyyn

Valmistus

  1. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli kattilassa öljyssä/voissa.
  2. Lisää jauheliha, ruskista ja mausta suolalla, pippurilla, paprikalla, kanelilla ja kuminalla.
  3. Sekoita joukkoon tomaattipyree, anna hetki paahtua makua varten.
  4. Lisää kuutioidut porkkanat, perunat ja palsternakka. Sekoita hyvin.
  5. Kaada päälle lihaliemi ja anna kiehua hiljalleen 25–30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  6. Tarkista maku, viimeistele tuoreilla yrteillä.

Tästä tulee lämmittävä ja hieman kreikkalaistyylinen keitto, jossa kartisan jauhelihan maku pääsee esiin.

LUE MYÖS: Laitan marjapensaiden juurille aina tätä ennen talvea – runsaampi sato ensi vuonna (Marjastaja.fi)