Huippukokki ja ruokakirjailija Harri Syrjäsen mukaan nyppysoosi on olennainen osa suomalaista gastronomiaa.

Tänä päivänä nyppysoosi tunnetaan paremmin nimellä jauhelihakastike. Rakkaalla lapsella on kuitenkin monta nimeä.

– Ihana 70 luku, ennen kaikki oli huonommin. Voiko edes puhua Suomalaisesta gastronomiasta jos ei puhuta nyppysoosista. Ei voi. Testatkaa itse, on niin kova ja nostalginen paketti et mummotkin meinaa hyppiä seinille, Harri kirjoittaa vitsikkäästi Instagramissa.

Mummolan nyppysoosi (Harri Syrjäsen versio)

  • 400 g jauhelihaa
  • 300 g pastaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pikku nippu persiljaa
  • (2 rkl soijaa)
  • 2 suolakurkkua
  • 2 dl kermaa
  • 1 l mietoa lihalientä
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohjeet:

Silppua sipuli ja valkosipuli. Leikkaa suolakurkku viipaleiksi.

Laita voi tai öljy kuumaan pannuun. Ruskista hetki jauhelihaa ja lisää sipuli ja valkosipuli. Jatka paistamista hetken. Lisää lihaliemi ja kerma sekä halutessasi soija. Kiehauta ja lisää pasta. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Keittele hiljaa hymyillen 15 min kunnes pasta on kypsää. Nosta annos lautaselle ja koristele persiljalla ja lisää suolakurkkua lautasella.

Voit katsoa ohjeet myös Harrin videolta:

Jaa resepti ystävillesi!

LUE MYÖS: Valmista isoäitien suosikkimarjasta hyytelöä – sopii melkein kaiken kanssa (Marjastaja.fi)