Tässä helppo ja herkullinen resepti vadelmachutneylle, joka maistuu esimerkiksi grillatun kalan, lihan ja juustojen kanssa.

Vadelmien kypsyminen

  • Etelä-Suomessa vadelmat kypsyvät usein heinäkuussa
  • Pohjoisessa kypsyminen tapahtuu yleensä viikon–kolmen viiveellä etelään nähden .
  • Kasvihuoneessa tai tunneliviljelyssä satokausi voi alkaa jo kesäkuun lopussa, kun taas avomaalla sato on runsaimmillaan heinä-elokuussa

Luonnossa vadelmia löytyy etenkin avohakkuualoilta, joissa kasvit alkavat tuottaa satoa noin 2–5 vuotta hakkuiden jälkeen.

Vademachutney
Kuva: herkuttelija.fi

Vadelmachutney resepti

Ainekset:

  • 3 dl tuoreita tai pakastettuja vadelmia
  • 1 pieni punasipuli, hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi, murskattuna
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 dl fariinisokeria (tai tavallista sokeria)
  • 0,5 dl omenaviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl chilihiutaleita (tai maun mukaan)
  • (Halutessasi: ripaus kanelia tai neilikkaa)

Ohje:

  1. Laita kaikki ainekset kattilaan.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 20–30 minuuttia, kunnes seos sakenee hillomaiseksi.
  3. Sekoita välillä, ettei chutney pala pohjaan.
  4. Anna jäähtyä ja purkita puhtaaseen lasipurkkiin.

Säilyvyys: Jääkaapissa noin viikon verran. Voit myös pakastaa tai säilöä sterilisoituihin purkkeihin pidempää säilytystä varten.

Nauti ihanasta ja eksoottisesta herkusta!